Rijbewijskeuring

Foto: Afbeelding van Andreas Breitling via Pixabay

Vanaf 75 jaar is het belangrijk om een medische keuring te laten doen als je je rijbewijs wilt verlengen. Dat kan gewoon in Middelharnis.

Die keuring heb je ook nodig als je een groot rijbewijs gaat halen of verlengen. En wanneer je om medische redenen een arts moet bezoeken van het CBR. Al deze keuringen worden weer afgenomen in Middelharnis. Dan hoef je dus niet ver te reizen voor je keuring.

Automobilisten kunnen via RegelZorg terecht bij de keuring in Middelharnis. Dit wordt gedaan in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27. De dagen zijn maandag 8 juli, maandag 22 juli, maandag 5 augustus en maandag 19 augustus. Automobilisten vanaf 75 jaar betalen hiervoor 55 euro per persoon. Voor houders van een groot rijbewijs tot 75 jaar is de prijs 65 euro per persoon.

Afspraak maken

Voor de keuring heb je een afspraak nodig. Deze kun je maken via RegelZorg. Daarvoor kun je bellen naar 088-2323 300 of kijk op de website van RegelZorg.

Zorg dat je zelf de einddatum van je rijbewijs in de gaten houdt. Begin vijf maanden voor deze datum met het verlengen van het rijbewijs. Zeker ook als je medisch gekeurd moet worden. De eerste stap hiervoor is het kopen en invullen van een Gezondheidsverklaring. Dat kan online bij het CBR, met je DigiD. Een papieren Gezondheidsverklaring is te koop bij de meeste gemeenten of via RegelZorg.

De vragenlijst over je gezondheid moet je eerst zelf invullen en opsturen naar het CBR. Het CBR antwoordt dan met het Verslag, dat ingevuld moet worden door de keuringsarts. Op dát moment kun je pas een afspraak maken voor de keuring.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen