Ontdek de duinen tijdens de dag van de duinen

mei 22 2023, 9:01 Entertainment
dag van de duinen 20233
Op zaterdag 24 juni is het tijd voor de dag van de duinen. Deze dag is in het leven geroepen door Stichting Duinbehoud.
Stichting Duinbehoud stelt zich tot doel om de duinen te beschermen en (waar nodig) te herstellen. Duinen zijn namelijk keihard nodig voor de flora en fauna. Ook kunnen mensen dan blijven genieten van al het moois dat het duinlandschap te bieden heeft. Van vogelliefhebbers tot toeristen. Daarom vragen ze met de Dag van de Duinen extra aandacht voor de kwetsbaarheid van de duinen en vieren ze de schoonheid van de duinen.

Bijeenkomst in Naturalis

Een belangrijk onderdeel van de jaarlijkse Dag van de Duinen is de bijeenkomst in Naturalis Biodiversity Center. Die bijeenkomst vindt een dag eerder plaats op vrijdag 23 juni. Dit jaar is het thema ‘begrazing’. Experts bespreken kansen en uitdagingen bij begrazing van de duinen. Iedereen wordt uitgenodigd om mee te denken over grote en kleine grazers, graasgedrag en overbegrazing.
De bijeenkomst is gratis, maar vooraf aanmelden is wel verplicht. Er is namelijk maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via de website van de stichting .

De mooiste foto komt in DUIN

Voor fotografen, zowel amateurs als professionals, biedt de Dag van de Duinen de jaarlijkse fotowedstrijd. Op de website van de organisatie ontdek je hoe je mee kunt doen. Inzenden kan tot 31 mei. Winnaars worden bekendgemaakt op vrijdag 23 juni in Naturalis. De mooiste inzending publiceert Stichting Duinbehoud in het kwartaalblad DUIN.

Gratis excursies

Gedurende de Dag van de Duinen vinden op zaterdag 24 juni verspreid langs de kust excursies plaats met verschillende thema’s en afstanden. Ervaren duinconsulenten staan klaar om alle vragen te beantwoorden. Meedoen geeft deelnemers de mogelijkheid om dieren, onbekende planten en paddenstoelen te ontdekken. Gewoon meelopen en genieten kan natuurlijk ook. Eén van die excursies is trouwens hier op het eiland, je kunt dan de Kwade Hoek ontdekken!