Omgekeerde veiling voor Kika

Foto: PR Kika Goeree-Overflakkee

Nienke van den Dool uit Ooltgensplaat heeft samen met vier medestudenten van het Hoornbeeck College in Rotterdam een originele actie op poten gezet om geld in te zamelen voor Kika; een omgekeerde veiling.

“We kregen de opdracht van school om een veiling te organiseren, maar dat sloeg niet helemaal aan. Toen hebben we besloten om onze eigen draai eraan te geven,” legt Nienke uit in een gesprek met Kika-ambassadeur Kees Witte. De meiden besloten een omgekeerde veiling te houden. “We hebben opdrachten verzonnen waar mensen op moesten bieden. We hadden iedereen opgedeeld negen groepen en de groep die het laagste bedrag had geboden moest de opdracht voltooien,” legt ze uit. “Bij deze opdrachten moet je bijvoorbeeld denken aan het dansen van de Vogeltjesdans of zoveel mogelijk spekkies in je mond stoppen.”

En de omgekeerde veiling sloeg aan. Alle geboden bedragen zijn in een pot gestopt. De groep die uiteindelijk het meeste geld heeft binnengebracht heeft zelfs nog een slagroomtaart gekregen van Bakker De Vries uit Goedereede. “De meiden hebben het echt heel leuk gedaan,” vindt Kees Witte. “Ze hebben samen 470 euro opgehaald, dat noem ik nog eens een geslaagde opdracht. Ik wil de dames super bedanken namens de Kika en de kinderen voor wie we het doen.”

LEES OOK: Super feest op de Inktvis in Dirksland!

Reacties