Flakkees duo rijdt Baltische Rally

Foto: PR Kika Goeree-Overflakkee

Een rondje Baltische Zee vanaf Amsterdam. Elf landen in twee weken met een auto of motor van minimaal 20 jaar oud. Geen GPS en snelwegen moeten vermeden worden. Klinkt als een uitdaging, Cor van Helden en zijn dochter Julia gaan de strijd aan.

Op donderdag 7 juni vertrekken vader en dochter vanuit Amsterdam om een rondje te rijden rond de Baltische Zee, de meest noordelijke avonturenrally ter wereld. Ieder team kiest daarbij een eigen doel om voor te rijden, Cor en Julia rijden voor Kika Goeree-Overflakkee.

“Ik ben een trotse vader van drie mooie en gezonde kinderen, gelukkig. Maar dat voorrecht heeft niet iedereen,” licht Cor zijn keuze voor Kika toe. “Als je beseft welk verdriet, onmacht en radeloosheid een ouder kan krijgen als zijn kind door deze ziekte getroffen wordt en daarnaast het leed van het kind zelf is elke financiële steun ter voorkoming van dit, meer dan nodig. Laten we hopen dat in de toekomst door de bijdrage van een ieder die financieel bijdraagt, en de tomeloze inzet van de vrijwilligers die altijd klaar staan ter ondersteuning van de acties, het voorkomen en genezen van de ziekte beter gaat. Met beide voeten op de grond kom je geen stap vooruit. Daarom zet ik mij in voor dit doel.”

De twee zijn onderweg van Amsterdam naar Amsterdam van 7 juni tot en met 24 juni. Je kunt het team steunen door een donatie te maken via hun actiepagina. Elke drie dagen sterft er in Nederland een kindje aan kanker. Laat kinderen kanker overwinnen en doe mee.

Reacties