Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Bertrand van den Boogert

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Kaartmiddag
De plaatselijke commissie Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 4 juni a.s. een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.
U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Spreekuur ketenzorg dementie
Op dinsdagmiddag 5 juni verzorgen de Casemanagers van de Ketenzorg Dementie een spreekuur in de Bibliotheek in Middelharnis. Dit spreekuur staat iedere eerste dinsdag van de maand gepland van 14:00 tot 15:00 uur.

Bij het Spreekuur van de Ketenzorg Dementie kun je terecht met vragen op het gebied van dementie/ziekte van Alzheimer. Heb je in je omgeving te maken met dementie, heb je een vermoeden dat iemand in je omgeving tekenen van dementie vertoont of heb je vragen over hulpmiddelen die het leven van mensen met dementie eenvoudiger maken? Met deze en andere vragen kun je terecht bij het spreekuur.

Bingo
Woensdag 6 juni is er een BINGO VAN DE O-G-O de OUDERENVERENIGING GOEREE OVERFLAKKEE. De bingo vindt plaats in het wijkgebouw De Zwaluw aan de Sperwer 55 in Sommelsdijk. De zaal opent om 13.00 uur en de bingo start ongeveer een half uur later. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. We spelen 9 rondes voor € 3,50. Daarnaast nog 9 gratis prijsjes. En in de pauze is er verkoop van 2 extra rondes voor € 1,00 per ronde. Daarna hebben we nog een verloting. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Bingo
De bingocommissie van het Ouderenwerk van Stichting ZIJN houdt op zaterdag 9 juni een bingoavond voor jong en oud. Er zijn weer mooie prijzen te winnen. Iedereen is vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. De eerste ronde begint om 19.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden.

De 12 ronden Bingo kosten u €7,00, dit is inclusief twee koffieronden. Er zal ook een superronde gespeeld worden voor €1,00. En, wegens succes weer een vluggertje met grote prijs voor €1,00. U kiest natuurlijk zelf waaraan u allemaal meedoet. Het wijkcentrum is rolstoeltoegankelijk. Wilt u meer informatie? Bel dan met 483366.

Rommelmarkt Marijkestraat
Zoekt u leuke spulletjes? Het is zaterdag 9 juni allemaal te vinden op de rommelmarkt in de Prinses Marijkestraat van Middelharnis.

Maar u mag ook zelf deelnemen! De rommelmarkt “Van Rommelzolder tot Straatverkoop” gaat om 9 uur van start en duurt tot ± 15 uur. Voor meer informatie of deelname kunt u contact opnemen met Wil Alberts, telefoonnummer 0187-612680.

LEES OOK: Digicafé in de bibliotheek

Jaarafsluiting Muziekgebouw GO
Het  Muziekgebouw organiseert het Projectorkest als onderdeel van de jaarafsluiting op zaterdag 9 juni in het Diekhuus. Alle instrumenten, strijkers, blazers, tokkelinstrumenten of slagwerkers kunnen meespelen onder leiding van dirigent Wim Soeters. Als basis dient het muziekensemble dat hij op vrijdagavond onder zijn hoede heeft.

Dit jaar wordt er vrolijke en bekende muziek gespeeld. Een leuke medley uit Fiddler on the Roof.
De muziek is gebaseerd op de Jiddische roman Tevye en zijn dochters die speelt in het Tsaristisch Rusland van 1905. Bekende liedjes naast Fiddler on the Roof zijn: If I were a rich man (Als ik toch eens rijk was), Sunrise, sunset, Matchmaker en To Life, L’chaiim.

Meer informatie  

Kledingverkoop
In het centrum van Middelharnis wordt zaterdag 9 juni vanuit een schuur aan de Oostelijke Achterweg tweedehands kleding verkocht ten behoeve van de Exoduskerk.

De kleding is gesorteerd, gewassen en gestreken, zodat de koper voor een leuke prijs hier zijn slag kan slaan. Ook andere accessoires zoals sieraden, sjaals e.d. zijn aanwezig om een complete kledingset te kunnen kopen.

De schuur bevindt zich aan de Oostelijke Achterweg en is op een steenworp afstand van de Grote Kerk van Middelharnis in het verlengde van de Steneweg. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan Exoduskerk PKN. Hopelijk tot ziens tussen 9:00 en 15:00 in de kledingschuur aan de Oostelijke Achterweg van Middelharnis.

Reacties