7 juli Vlaggetjesdag Stellendam

Foto: Sam Fish

Op zaterdag 7 juli 2018 vindt in Stellendam Vlaggetjesdag plaats. Vlaggetjesdag Stellendam staat in het teken van de Goereese Vissersvloot, vissers en natuurlijk: vis! Op het terrein van de binnenhaven van Stellendam zijn diverse activiteiten voor jong en oud.

De visserij is tegenwoordig veel meer dan een ambacht. De sector heeft zich ontwikkeld tot een moderne bedrijfstak en door toepassing van moderne technieken en technologieën aan boord van de schepen wordt er tegenwoordig op zeer duurzame wijze gevist. Visserijondernemers en toeleveranciers tonen in de binnenhaven fier hun kotters en zullen vertellen over hoe de visserij zich de laatste jaren heeft ontwikkeld tot een moderne en technisch innovatieve bedrijfstak die streeft naar een duurzaam beheer van Noordzee. Bezoekers kunnen verschillende moderne viskotters bezoeken, praten met visserijondernemers en kennismaken met toeleveranciers van de visserijsector.

Wekelijks brengt de Goerese vloot de Stellendamse toppers aan land. Tong, schol, rode mul, poon, inktvis, garnalen; heerlijke vis van topkwaliteit. U kunt leren hoe u deze kunt fileren of ze bewonderen op de vistafel. Een speciale plek neemt de Stellendamse Garnaal in, tijdens een workshop leert u hoe u deze moet pellen. En uniek tijdens Vlaggetjesdag Stellendam is de Goereese Scholkibbeling. Deze wordt alleen gemaakt voor dit evenement en u aangeboden door de vissers van Goeree. Nieuw tijdens deze editie van Vlaggetjesdag zijn trendy foodtrucks die op verschillende plaatsen aan de kades van de binnenhaven hun culinaire kunsten vertonen. Het eten kan relaxt direct aan de kade worden opgegeten, met zicht op prachtig versierde kotters en op de achtergrond sfeervolle klanken van gezellige shantykoren.

LEES OOK: Inloopavond windpark Piet de Wit in Ooltgensplaat

Een vast onderdeel en één van de hoogtepunten van Vlaggetjesdag is de Vlootschouw. Onder aanvoering van het vlaggenschip, de GO23 van de familie De Vogel zal de Goerese vloot om 14.30 uur uitvaren voor een tocht van anderhalf uur over het Haringvliet. Tijdens de tocht met versierde kotters zal de vlootadmiraal vanaf het Vlaggenschip de Vlootschouw afnemen.

Reacties