Deze week op Goeree-Overflakkee

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Kaartmiddag
De plaatselijke commissie Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 16 april a.s. een kaartmiddag.

De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Kunst cursus
De Stichting Kunst- en Cultuureducatie (KCE) start maandagavond 16 april met een 2-daagse avondcursus over De Medici uit Florence. Een cursus over de dynastie, de bank, de macht en de kunst.

Aanmelden kan via: [email protected] of via de website www.kcego.nl. Inschrijven en betalen is ook mogelijk via www.leerenbeleef.nl.

Meer informatie

Koersballen
Het ouderenwerk van Stichting ZIJN is gestart met een nieuwe koersbalclub in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. Koersballen is enigszins te vergelijken met jeu de boules. Alleen wordt jeu de boules buiten gespeeld en koersballen binnen. Bij jeu de boules worden de ballen min of meer gegooid en bij koersballen mogen ze alleen gerold worden.

Dinsdagmorgen van 09.30 uur tot 11.30 uur kunt u terecht om gezellig samen in beweging te zijn, een kopje koffie of thee te drinken en eventueel nog een kopje soep. U bent van harte welkom in het Wijkcentrum. Aanmelden kan bij het ouderenwerk: tel.nr. 483366 of e-mail [email protected]

Infomiddag met notaris
Woensdag 18 april heeft de 55+ club in Ouddorp notaris Benschop uitgenodigd voor een infomiddag.

Hij gaat u onder andere informeren over het gewijzigde erfrecht en het levenstestament. Er is gelegenheid vragen te stellen. De prijs van deze interessante middag bedraagt € 3,- inclusief een kopje koffie.

Om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam tel. 0187 682319 of Stichting ZIJN 0187 483366 e-mail [email protected]

LEES OOK: Girlsday op de Prins Maurits

Filmhuis: Logan
Woensdag 18 april de actiefilm ‘Logan’ van regisseur James Mangold in de filmzaal van het Diekhuus in Middelharnis.

In 2029 is de mutant bevolking aanzienlijk geslonken en de X-Men zijn ontbonden. Logan zijn vermogen om zichzelf te genezen is slinkende en hij ontfermt zich nu samen met de mutant Caliban over de zieke Professor X in een schuilplaats op de grens met Mexico. Zij zullen daar de rest van hun leven ondergedoken blijven. Maar wanneer een jonge mutant op de vlucht voor een gevaarlijke organisatie zijn pad kruist, kan hij zich niet langer verstoppen en voelt hij zich uiteindelijk gedwongen haar te helpen.

Stichting ZIJN – Diekhuus, Rabobankzaal – Beneden Zandpad 7 in Middelharnis.
woensdag 18 april 2018 / 20.00 uur
€ 6,50 / Filmhuisleden en CJP € 5,00
www.hetdiekhuus.nl

Modeshow
Op donderdagavond 19 april slaan GoedvoorGoed en Popstichting Jailhouse wederom de handen in elkaar voor een heuse modeshow. Het evenement vindt plaats in het JAC aan de Molenweg 28 in Middelharnis. De zaal opent om 19.00 uur en de show begint om 19.30 uur. Deze duurt ongeveer een half uur met daarna livemuziek.

De entree voor het evenement is gratis evenals het eerste drankje.

De kleding die tijdens de show wordt gepresenteerd is te koop bij GoedvoorGoed, maar is ook meteen te reserveren na afloop van de show. De opbrengst van de kleding gaat naar GoedvoorGoed.

Filmhuis: Una Mujer Fantastica
Donderdag 19 april in Filmhuis Middelharnis ‘Una Mujer Fantastica’ van regisseur Sebastián Leilio.

De transseksuele Marina en haar twintig jaar oudere vriend Orlando zijn verliefd, gelukkig en bezig een gezamenlijke toekomst op te bouwen. Maar wanneer hij plotseling komt te overlijden is het leven zoals Marina dat kende plotseling voorbij. Tijd om te rouwen wordt haar niet gegund. Zowel de doctoren als zijn familie zijn argwanend over haar exacte rol bij zijn dood. Terwijl er een onderzoek wordt gestart, sluit zijn familie, die de relatie nooit heeft geaccepteerd, haar volledig buiten. Ze is niet welkom op de begrafenis en wordt zijn appartement uitgezet. Marina laat zich echter niet zomaar buitenspel zetten en vecht voor haar recht om zichzelf te kunnen zijn.

Stichting ZIJN – Diekhuus, Rabobankzaal – Beneden Zandpad 7 in Middelharnis.
donderdag 19 april 2018 / 20.00 uur
€ 6,50 / Filmhuisleden en CJP € 5,00
www.hetdiekhuus.nl

Deze film is geschikt voor 12 jaar en ouder / genre drama

Koppelklaverjassen
De Plaatselijke commissie Den Bommel (stichting ZIJN) organiseert op donderdag 19 april a.s. een koppelklaverjasavond in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel.

De avond is van 19.30 uur tot 22.30 uur. De kosten voor deze avond zijn € 1,75 per persoon. Voor verdere info: Carla Gebraad telefoon 0187 61 13 97.

Bingo
Het bestuur van Stichting ZIJN Den Bommel nodigt de 55-plussers uit om op donderdag 19 april a.s. mee te doen met een gezellige bingo.

De bingo begint om 14.00 uur en kost € 4,00. De bingo wordt gehouden in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel.

LEES OOK: Creatief op Goeree-Overflakkee

Lentefair
Op zaterdag 21 april is er een Lentefair in Den Bommel.

Landwinkel ’t Zand aan de Lageweg 6 in Den Bommel viert die dag haart 10-jarig bestaan met een Lentefair. Deze duurt van 9.00 tot 17.00 uur.

Dansavond
Het Ouderenwerk van Stichting ZIJN organiseert zaterdagavond 21 april een dansavond in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis.

Van 20.00 tot 24.00 uur wordt de muziek verzorgd door zanger Marcel Munter.

De entree voor deze avond bedraagt € 10,00 inclusief koffie of thee en er worden gratis hapjes geserveerd. Ook wordt er een verloting gehouden met prachtige prijzen.

Graag aanmelden vóór 18 april bij e-mail: [email protected] of tel.nr. 483366.

Kindertheater
Zaterdag 21 april een super leuke muzikale kindertheater voorstelling ‘Alle liedjes met een strik erom’ van John van Santen. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Alle liedjes met een strik erom is een bruisend programma vol livemuziek, waarin Theater Van Santen de meest gespeelde en gevraagde liedjes nog eens de revue laat passeren. Theater Van Santen maakt sinds 1994 muziektheater. Daarom hebben we een selectie gemaakt van de meest succesvolle nummers die we de afgelopen twintig jaar mochten brengen. Veel liedjes uit Alle liedjes met een strik erom zijn bekend, dus meezingen is onvermijdelijk. De bandleden begeleiden niet alleen, maar zij vertellen tussendoor ook over de muziek en de instrumenten die ze bespelen.

Kinderen krijgen de gelegenheid om mee te doen op het toneel of zelf een liedje ten gehore te brengen op een instrument.

Stichting ZIJN – Diekhuus, Beneden Zandpad 7 in Middelharnis
Entree € 9,50 / tot 12 jaar € 7,50/ Rabobankzaal/ 14.00 uur
reserveren www.hetdiekhuus.nl

HipHopband Damascus
Zaterdag 21 april in de theaterzaal van het Diekhuus in Middelharnis speelt hip hop band Damascus voor een breed publiek. Damascus is een collectief van drie gedreven rappers en een zangeres, ieder met een vlijmscherpe pen.

De woordkunstenaars van Damascus gingen onlangs op reis naar de Dominicaanse Republiek en kwamen terug met een vrachtlading aan inspiratie voor nieuwe liedjes en indringende spoken words. In hun voorstelling spelen ze dan ook een aantal gloednieuwe tracks van hun  laatste album Nieuwe Ronde Nieuwe Kansen. De rappers en zangeres schudden je wakker, dagen je uit en ontroeren aan de hand van het thema Wie ziet mij?

Zang, rap, theater, spoken word, worship en verhalen vloeien moeiteloos in elkaar over. Dit mag je niet missen! Meer info: www.damascushiphop.nl

Stichting ZIJN – Diekhuus, Beneden Zandpad 7 in Middelharnis
€ 10,00 / zaterdag 21 april / Rabobankzaal / 20.15 uur
reserveren www.hetdiekhuus.nl

Reacties