De Oogappels van de Tsaren

Stichting Kunst en CultuurEducatie (KCE) Goeree-Overflakkee organiseert op maandagavond 5 maart een lezing over de Hollandse meesters die al eeuwen in Rusland wonen en tijdelijk even terug zijn in Amsterdam.

Hoe zijn de schilderijen van Rembrandt en Jan Steen in Rusland gekomen? Deze en andere vragen zullen beantwoord worden tijdens deze lezing. Daarbij komen in vogelvlucht de geschiedenis van de kunsthandel en het verzamelen van kunst aan de orde. Daarnaast wordt een beeld gegeven van de tentoonstelling in Amsterdam, waarbij u enkele ‘kijktips’ krijgt om meer uit uw bezoek te halen, dat volgens het museum “een feest van herkenning” zal worden.

De Hermitage in St. Petersburg heeft een onwaarschijnlijk grote collectie kunstwerken, waaronder ook de belangrijkste verzameling Hollandse schilderkunst die buiten Nederland bewaard wordt.

Tijdens een tentoonstelling in de Hermitage Amsterdam (tot 27 mei 2018) met als titel “Hollandse meesters uit de Hermitage; oogappels van de tsaren” kunnen we onze eigen Hollandse meesters gaan bewonderen die inmiddels al eeuwen in Rusland wonen. Van Rembrandt tot Jan Steen en vele anderen. Hendrickje Stoffels als “Flora” (van Rembrandt) is bij voorbaat al de publiekslieveling. Nu eens niet als gladde reproductie maar in het echt te zien!

LEES OOK: Eddy Zoëy op 10 maart in het Diekhuus

De lezing wordt gegeven door Imelda van der Linden en vindt plaats van 19.30 uur tot 21.30 uur, in de Voorstraat 35 te Sommelsdijk. De kosten bedragen € 5,- per persoon inclusief consumptie. Aanmelden kan via: [email protected].

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de KCE, zoals cursussen, lezingen en muziekavonden, kijk dan op de website www.kcego.nl.

Reacties