Nu nog meer genieten bij ’t Genot

Foto: Sam Fish

Op vrijdag 29 september opent restaurant Het Genot in Middelharnis een extra deur. Figuurlijk dan, het gaat namelijk om de bovenverdieping.

Eigenaar Frans Hagenaar opende in 2015 Het Genot in het oude pand van het VVV kantoor aan de haven in Middelharnis nadat hij daarvoor drie jaar een paar deuren verderop had gezeten waar nu Nummer 9 te vinden is. “Het was te duur en dus zijn we verhuisd naar dit pand. Dit is ook een stuk groter,” vertelt Frans. “Twee jaar geleden is de bewoner van het appartement boven het restaurant vertrokken, omdat het toch wel wat drukker was dan toen het nog een VVV-kantoor was. De huisbaas bood ons toen aan om het over te nemen en twee jaar later kunnen we een nieuw stuk restaurant openen.”

De bovenverdieping van het restaurant is de afgelopen twee jaar wel een beetje veranderd. “Ik heb wc’s geplaatst, we hebben een muur weggehaald, nieuwe vloer gelegd, lampen opgehangen, een bar geïnstalleerd, de decoratie, alles hebben we helemaal zelf opgeknapt,” zegt Frans trots. “Het is ook wel een contrast met de benedenverdieping, hoor. Daar is het allemaal heel strak en netjes en de bovenverdieping is meer bourgondisch en landelijk. We hebben oud landgereedschap aan de muren hangen en het heeft in het geheel een totaal andere sfeer.”

LEES OOK: Daltonschool De Vliegers is al 10 jaar groen bezig!

Reserveren
De nieuwe verdieping is vrijdag 29 september voor het eerst open voor publiek, maar zal dat niet elke dag zijn. “Vooral in de wintermaanden is het lastig om extra personeel te vinden en dat hebben we toch nodig om de boel boven ook draaiende te kunnen houden. Daarom is het voorlopig alleen op reservering.” Niet alleen etentjes kunnen gereserveerd worden, ook bedrijfsuitjes, personeelsfeestjes, vergaderingen, cursussen en bruiloften. Op zaterdag is het nieuwe gedeelte wel open voor gasten. “Mocht nu blijken dat er toch behoefte is om de bovenverdieping vaker te gebruiken, dan kan dat uiteraard, dan doen we er nog een dag bij. De tijd zal het leren.”

Uitbreiding
De opgeknapte bovenverdieping is een echte aanwinst voor het restaurant. Het biedt veertig extra zitplaatsen bovenop de 55 stoelen die beneden al te vullen zijn. Daarnaast heeft de ruimte een gezellige sfeer met een prachtig uitzicht over de haven van Middelharnis.

Baantje?
Om de bovenverdieping van het restaurant draaiende te houden moet er extra personeel ingezet worden, al is daar vaak lastig aan te komen. “Vooral in de winter,” zegt eigenaar Frans Hagenaar. “Dus extra hulp is altijd welkom!” Ben jij minimaal 16 jaar en lijkt het je wel wat om in de horeca te werken? Vraag in het restaurant naar meer informatie.

Reacties