Holle Bolle dag in Sommelsdijk

Foto: Annemarie Vermaat

Op vrijdag 11 augustus is er braderie in de historische kern van Sommelsdijk. In de Voorstraat en rond de oude haven zullen vele kramen en attracties te vinden zijn.

Na het grote succes van vorig jaar organiseert Stichting Hart van Goeree-Overflakkee wederom een middag- avondmarkt in de historische kern van Sommelsdijk. Als link tussen historie en het hedendaagse is de samenwerking gezocht met het Streekmuseum Goeree-Overflakkee, de Stichting voor Sociale en Maatschappelijke Belangen (SMB) en met de Nederlands Hervormde Kerk.

De markt begint om 14:00 uur en eindigt om 23:00 uur. De vele kramen staan rondom de Sommelsdijkse Haven, Voorstraat en Marktveld. Op het Marktveld vindt je de oude ambachten. Het Streekmuseum in de Kerkstraat heeft haar openingstijden aan de markt aangepast. In klederdracht worden de bezoekers welkom geheten en voorzien van een kopje koffie of advocaatje. Voor deze gelegenheid is namelijk een terras ingericht in de Kerkstraat.

LEES OOK: Vernieuwde trailerhelling Galathese Haven geopend

Het filmpje over de ontstaansgeschiedenis van het eiland al gezien? Bekijk dit en de andere filmpjes en waan je terug op het Flakkee van rond 1900. Ook de kerk opent tijdens de Holle Bolle dag enige uren haar deuren. Bezoek de van oorsprong gotische kerk uit de vijftiende eeuw en bekijk het prachtige roze Meere-orgel uit 1821.

SMB, de Stichting voor Sociale en Maatschappelijke Belangen, zal haar gebouw De Doele openstellen tijdens deze voor Sommelsdijk, ooit traditionele dag. SMB zal binnen dit gebouw in de Sint Joris Doelstraat foto/filmpresentaties houden waarbij de aandacht zal liggen op oud Sommelsdijk.

Buiten het gebouw zal in samenwerking met brouwerij Solaes een biertap ingericht worden, terwijl leden van de Soci√ęteit Rethorica, uitgedost als de voormalige rederijkers door middel van sketches en/of liederen aan de edele conste, genaamd Rethorica, uiting zullen geven. En daar ligt dan de link met de naam van het nieuwe Flakkeese biermerk Solaes, want die uitingen, zo is beschreven in de oude statuten van Rethorica zullen dienen ter verdrijving van de ¬†melancholie en ter vermeerdering van solaes ede vreucht.

Kortom, een veelzijdige middag- en avondmarkt voor jong en oud!

Reacties

Cookieinstellingen