Smaak aan Zee komt terug!

Foto: PR Smaak aan Zee

Op 16, 17 en 18 juni 2017 strijken opnieuw ruim 30 foodtrucks neer tijdens Smaak aan Zee, het grootste foodtruckfestival van de Zuid-Hollandse eilanden en Zeeland.

Het is de tweede editie van Smaak aan Zee, nadat de succesvolle eerste editie (2016) bezocht werd door ruim 10.000 bezoekers. Henk van der Kruk van stichting Smaak aan Zee: ‘De reacties waren overdonderend enthousiast. Foodfestivals zijn populair, ze worden overal in Nederland al een aantal jaar georganiseerd, denk aan Trek of De Parade. Maar hier in de buurt nog niet eerder zo grootschalig.’ Met ruim 30 foodtrucks is het gratis toegankelijke Smaak aan Zee veruit het grootste foodfestival in de omgeving. Er worden 10.000 tot 15.000 bezoekers verwacht.

Genieten van eten, muziek en festivalsfeer
Foodfestivals zijn dé gelegenheid om gezellig samen te borrelen, met lekker eten, drinken en relaxte muziek. Op een steenworp afstand van het strand, naast Inspiratiecentrum Grevelingen, genieten bezoekers drie dagen lang van culinaire heerlijkheden uit alle denkbare keukens. Een kleine greep: Japanse sushi & sateh (YouMe), pizza (Pazza), taco’s en nachos (Tacos Los Amigos & Dos Chicas), burgers (De Burgerlijke Stand), oesters (The Oysterman), tapas (Esta Loco), premium frites (Westhoeve) en taartjes en scones (Cake Dealer). Natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht, zo is er o.a. een draaimolen en een uitgebreid activiteitenprogramma.

LEES OOK: Centrum Middelharnis nu nog aantrekkelijker

Lokale en internationale artiesten
Verschillende bands, singer-songwriters en dj’s treden op, waaronder lokale favorieten als Silky Sounds en akoestisch duo Jut & Juul. Er zijn zomerse sounds van Broazinha en Miriam Verano en optredens van onder meer Silver Pockets Full, Dion Roman en Clementine. Wat je zéker niet mag missen is het zaterdagmiddagoptreden van de uit Nashville overgekomen singer-songwriter Wyatt Easterling, die wereldwijd miljoenen albums verkocht. In tegenstelling tot vorig jaar zal er niet één groot podium zijn maar twee kleinere, waardoor de sfeer nog gezelliger en intiemer is. De volledige programmering vind je binnenkort op onze website en Facebookpagina.

Nog beter dan vorig jaar
De organisatie van Smaak aan Zee is in handen van de stichting Smaak aan Zee, die na de eerste festivaleditie werd opgericht door Beachclub ’t Gorsje, Westhoeve Potatoes, BeCare en Curiosa Events. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door partners Heineken, Vrumona, Deltarent, Oud  Reuchelin en Boelen, B en B Beveiliging, Blinktuit, Adviesgroep de Vogel, Afvalservice Zeeland, Centercom en Happy Music. Van der Kruk: ‘De eerste editie overtrof onze verwachtingen, en ditmaal wordt op bepaalde punten zelfs nóg iets beter.’ Een van die punten is bijvoorbeeld dat dit jaar geen statiegeld geheven zal worden op glazen. ‘We schakelen “glazenophalers” in en recyclen de glazen gedurende het festival.’

LEES OOK: Natuuravontuur is weer van start

In het kort:
Wat: Festival Smaak aan Zee. Ruim 30 foodtrucks, muziek en gezelligheid | Wanneer: 16, 17 & 18 juni 2017 | Entree: gratis | Waar: naast het Inspiratiecentrum Grevelingen, Brouwerdam | Meer informatie: www.smaakaanzee.nl en Facebook.com/smaakaanzee

Reacties

Cookieinstellingen