De Menheerse Havendag is in zicht!

Foto: Menheerse Werf

De havens en de historische kern van Middelharnis zullen vanaf donderdag 1 juni weer bruisen van de activiteiten met het leukste en grootste maritieme feest van Goeree-Overflakkee.

De organisatie is in volle gang en het programma van alweer de vierde editie Havendag-nieuwe-stijl zit weer boordevol en voor iedereen, met of zonder zeebenen, is wel wat te beleven. Dankzij bijdragen van vele sponsoren, de Vrienden van de Havendag, Eilandmarketing van de gemeente Goeree-Overflakkee en het VEERO is Middelharnis komend weekend het bruisen middelpunt van het Haringvliet.

Coerd de Heer, organisator namens de Stichting Behoud Scheeptsimmerwerf Middelharnis, is heel blij met de gemeentelijke toezegging: “We weten intussen dat we de goede koers varen met het evenement en dat we vorig jaar Middelharnis en Goeree-Overflakkee regionaal goed en mooi op de kaart hebben gezet. Onder andere 4 uur live Radio Rijnmond vanaf het evenement op vrijdag, dat krijg je niet zomaar eventjes voor elkaar. Het blijft echter wel een grote uitdaging om het geheel financieel rond te krijgen. Achter de schermen zijn we al sinds oktober bezig met de organisatie en fondsenwerving. We hebben met 10 grotere en betrokken bedrijven van het eiland een solide groep Vrienden van de Havendag waardoor we wel alvast de nodige voorbereidingen konden treffen. Nu we die bredere financiële basis hebben, rollen we alles uit en gaan we de overige bedrijven en de bezoekers zelf vragen ons te helpen.”

LEES OOK: Op de foto in klederdracht tijdens Havendag

Het programma voor 2017 heeft weer twee hoofdpunten: de binnenhaven met een bomvol programma in en rond de havenkom, de historische kern en de Menheerse Werf en de Buitenhaven met kunst op de sluis en een mini wereldhavendagen op de loswal. Die twee kernen worden verbonden door gratis pendeldiensten via het kanaal en over de weg.

Op donderdag 1 juni gaat de kermis van start en op vrijdag 2 juni start het brede evenementenprogramma met een vlootschouw van gastschepen (waar mensen ook op mee kunnen varen) en een groots muziekspektakel in de havenkom. Zaterdag is er dus van het historische hart tot aan het Haringvliet een prachtig programma met cultuur, muziek, historie, sport, culinaire verwennerij en vooral veel varen.
Zie www.menheersehavendag.nl voor het complete programma en alle onderdelen.

Topmaatje of Maatje van de Menheerse Havendag?
Voor een bijdrage van minimaal 25 euro ben je Topmaatje en krijg je, naast grote dankbaarheid twee drankjes op de Menheerse Werf en een prachtige vlag van 100x150cm. Die kan dan gelijk ieder jaar twee weken voor het evenement in top!
Maatjes betalen minimaal € 15 en krijgen dezelfde dankbaarheid en drankjes. Daar bovenop mogen de eerste 200 maatjes meevaren met de vlootschouw op vrijdagavond. Wil je het evenement steunen met je bedrijf of als particulier? Een mailtje aan [email protected] is voldoende.

Meer informatie over de Menheerse Havendag is te vinden op www.menheersehavendag.nl en de Facebookpagina, die inmiddels al bijna 1400 volgers heeft, geeft telkens de laatste ontwikkelingen.

Reacties