Heel Goeree-Overflakkee bakt

Foto: Wim van Vossen

Zorgen voor elkaar door gezamenlijk iets leuks te doen. Dat is de gedachte achter Heel Goeree-Overflakkee Bakt.

Ouderen op Goeree-Overflakkee worden ook dit jaar weer verrast met een traktatie: een lekker stukje appeltaart. Het recept en de ingrediënten voor het bakken van een appeltaart worden gratis beschikbaar gesteld. Inwoners gaan vervolgens gezellig samen met vrienden en familie aan de slag en bakken een lekkere appeltaart. Na het inleveren van de taarten, worden deze uitgedeeld in de verzorgingstehuizen op Goeree-Overflakkee.

Samenwerking lokale bedrijven en enthousiaste inwoners
De actie Heel Goeree-Overflakkee Bakt werd eind 2014 gelanceerd door Adviesgroep De Vogel. Directeur Jan Peter Robijn vertelt: “Wij wilden met het thema ‘zorgen voor elkaar’ iets leuks doen voor de inwoners van Goeree-Overflakkee, met name voor onze ouderen. Daar is dit initiatief uit ontstaan. In de maanden november en december is er bij ons namelijk veel aandacht voor de zorg. Wij zijn dan druk bezig met het vergelijken van zorgverzekeringen. Door het enthousiasme waarmee mensen aan de slag zijn gegaan werd de taartenbakactie een ongekend succes!”

LEES OOK: Prachtige cheque voor Kinderboerderij door benefietconcert

Heel Goeree-Overflakkee Bakt 2015 was eveneens een groot succes. Dankzij de hulp van ruim 200 eilandbewoners konden vorig jaar bijna 2.000 de ouderen op heel Goeree-Overflakkee worden verrast met een lekker stuk appeltaart. Vanaf vorig jaar is Albert Heijn Ouddorp mede-initiatiefnemer van Heel Goeree-Overflakkee Bakt. De bedrijven Verpak De Jong en Kranse Printwrx haakten spontaan aan.

Inschrijven
Vindt u het leuk om de ouderen te verrassen? De ingrediënten voor het bakken van de appeltaart worden gratis ter beschikking gesteld. Inschrijven voor de actie kan tot en met 6 december. Dit kan bij Adviesgroep De Vogel op kantoor, bij Albert Heijn Ouddorp of op www.devogel.nl.

Het tasje met de ingrediënten kan gratis worden opgehaald bij Albert Heijn Ouddorp of op het kantoor van De Vogel in Middelharnis. Dit kan op 7, 8 en 9 december. Dit kan alleen als u zich heeft ingeschreven.

Social media
Maak kans op een leuke prijs, die u inspireert om nog meer lekkere dingen te bakken! Deel de foto’s van het bakken van de appeltaart op Instagram of Twitter met de hashtag #heelgobakt. Ook kunt u een foto plaatsen op de Facebookpagina (facebook.com/heelgobakt).

LEES OOK: Deze Flakkeese merchandise moet je hebben!

De appeltaart kan op 15 of 16 december worden ingeleverd op één van de kantoren van De Vogel. Ga gezellig aan de slag met familie of vrienden en bak samen een appeltaart!

Reacties