Leerlingconcert in het Diekhuus

Foto: Muziekgebouw GO

Meerdere keren per jaar krijgen de leerlingen van het Muziekgebouw GO gelegenheid een concert te geven voor publiek.

Optreden in een zaal en spelen voor publiek vormen, evenals samenspel, een waardevolle toevoeging aan de muziekopleiding bij het Muziekgebouw. Op dinsdagavond 8 november is het de beurt aan de piano- en dwarsfluitleerlingen van de docenten Piet Westhoeve en Lisette van den Broek in de prachtige Rabobankzaal van het Diekhuus.

Een selectie uit het gevarieerde programma met solisten en ensembles:
Lianne van Nieuwenhuizen speelt de solo ‘Skinny Love’ en Tess Lodder koos voor ‘I Giorni’ van Ludovico Enaudi. U kunt luisteren naar een duet van Devienne en een trio van Hoffmeister waarin een kip, een koekoek en een ezel een rol spelen. Aan docente Lisette van den Broek de eer om de ezel-rol te vertolken, geen leerling wil zich hieraan wagen!

LEES OOK: Sterk optreden Schotejil in Dordrecht

Rinke de Groot speelt een werk van de wereldberoemde componist Astor Piazolla, ‘Mumuki’, met pianobegeleiding van docent Piet Westhoeve. Ook bekende melodieën als Greensleeves en de Fandango worden op de piano gespeeld. Probeert u maar eens stil te blijven zitten bij het optreden van het dwarsfluitensemble. Deze musici spelen het stuk ‘Latin meets Classic’ van Gerhard Goebel.

Als klap op de vuurpijl sluit het dwarsfluitkwintet, bestaande uit vergevorderde leerlingen, de avond af met het Fluitconcert ‘Il Gardellino‘ van Vivaldi. De solopartij wordt hierin vertolkt door Suzanne Roeland.

De avond begint om 19.30 uur en de entree is geheel gratis.

 

Reacties