Proef de sfeer van vroeger in het Streekmuseum

19 jun , 15:23 Entertainment
mooi servies
Op Goeree Overflakkee “zetten we de tafel aan” als we bedoelen dat we deze gaan dekken. En laat dat nu ook de titel zijn van een nieuwe expositie.
Deze expositie gaat over serviezen, glaswerk en bestek uit de jaren 1850-1950 gebruikt door Flakkeeënaars. En deze is natuurlijk te zien in het Streekmuseum Goeree-Overflakkee aan de Kerkstraat van Sommelsdijk.
Het bestuur van het Streekmuseum nodigt iedereen uit voor een boeiende reis door de tijd met een rondleiding langs de expositie “Wiele hà d’n taefel angezet”. Deze zomer, op selecte dagen in juli en augustus, is de rijke geschiedenis van tafelgerei en tafelmanieren van weleer ervaren.

Ken jij de tafelmanieren ?

Een deskundige gids neemt de bezoeker mee via een presentatie en rondleiding langs prachtige collecties van porselein en aardewerk, zilver en pleet. Ontdek wat gebruikelijk was bij het dekken van de tafel en sta versteld van de tafelmanieren die onze voorouders hanteerden.
Proef daarbij de authentieke smaak van “gruttenbrij met stroop en boter”. Dat was een gerecht dat ooit veelvuldig werd genoten op Goeree-Overflakkee. Met kleine groepen van maximaal 10 personen garanderen ze een persoonlijke ervaring waarbij er ruimte is voor vragen en een nauwkeurige blik op de historische voorwerpen.

Aanmelden

De rondleidingen zijn op woensdag 10 juli, vrijdag 19 juli, woensdag 14 augustus, vrijdag 16 augustus en woensdag 28 augustus. Ze duren van 12.00 tot 14.00 uur en de entree bedraagt € 7,50 per persoon bovenop de reguliere toegangsprijs. Dit is inclusief een kopje koffie of thee en de gruttenbreij-proevrij. Gebruik de Eilandpas voor een leuke korting op de reguliere toegangsprijs of neem je museumjaarkaart mee!
Deze rondleiding bouwt voort op de succesvolle tentoonstelling die serviezen, glaswerk en bestek uit de jaren 1850-1950 tentoonstelt. Die tentoonstelling loopt tot 15 november 2024. Aanmelden voor de rondleiding kan door je in te schrijven via de webshop van het museum of bel naar 06 52 15 31 69 of 0187-48 37 78.