Ontdek de verborgen parel van Goeree-Overflakkee

28 mei , 8:47 Entertainment
doele
Wandel mee door de historische straten van Sommelsdijk en beleef de charme van deze oude Zeeuwse enclave in het Hollandse Goeree-Overflakkee.
Met zijn rijke geschiedenis en prachtige architectuur biedt Sommelsdijk een unieke kijk op het verleden van de regio. De dorpswandeling neemt je mee langs de schilderachtige Voorstraat, waar elke steen een verhaal vertelt. Ontdek de geheimen van de oude haven en verbeeld je de bedrijvigheid van weleer met schepen die hun waren lossen op de kade.
Bewonder de indrukwekkende grafkelder van de familie Van Aerssen, ooit de rijkste mannen van Nederland. En leer over het patroon van de opbouw van een Flakkees dorp met zijn kenmerkende Voorstraat en Ring.

Wandel mee

De rondleiding start bij het Streekmuseum in de Kerkstraat, waar je wordt verwelkomd door een enthousiaste gids. Meewandelen kan voor € 7,50 per persoon, dit is inclusief een kopje koffie. Of je nu een toerist bent of een trotse eilander, sluit je aan bij deze dorpswandeling en zie Sommelsdijk met nieuwe ogen. Beleef Sommerdiek!
De gids neemt je mee op woensdag 5 juni, zaterdag 22 juni, woensdag 3 juli, zaterdag 20 juli en zaterdag 3 augustus. De wandeling start om 14.15 uur bij het Streekmuseum. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via de webshop van het Streekmuseum
. Groepen kunnen ook op andere dagen met een gids mee.