Vloggen over het Haringvliet

Foto: Wereld Natuur Fonds

Camilla Dreef – één van de gezichten van het Tv-programma BinnensteBuiten (KRO-NCRV) – gaat in opdracht van het Droomfondsproject Haringvliet op ontdekkingstocht in, op en rond het Haringvliet.

Wekelijks deelt ze haar bevindingen met een vlog (video blog). Ze geeft tips voor leuke uitstapjes in de Haringvliet-regio. Ook volgt ze de vele ontwikkelingen in het gebied, zoals de activiteiten van het Droomfondsproject Haringvliet.

Camilla Dreef
Camilla Dreef (26 jaar) studeerde Biologie en heeft tijdens haar studie ontdekt hoe leuk het is om naar vogels te kijken. Ze stond onder andere aan de basis van onderzoeksprogramma ‘Vogel het uit!’. Met behulp van kleine GPS-apparaatjes bevestigd op vogels deed ze onderzoek naar het gedrag van kleine mantelmeeuwen en lepelaars. Met een gratis te downloaden APP kan iedereen de gezenderde vogels volgen, maar ook zelf bijdragen aan het onderzoek. In 2015 deed Camilla mee aan het Tv-programma ‘In de ban van de condor’ (EO) en werden haar camerakwaliteiten al snel zichtbaar. Ondanks dat Camilla een gepassioneerd vogelaar is, kiest ze in haar Haringvliet-vlog voor een bredere insteek. Ze volgt niet alleen de ontwikkelingen van het Droomfondsproject Haringvliet, maar gaat ook op ontdekkingstocht en laat de vele mooie plekjes zien die er rond het Haringvliet zijn en een uitstapje meer dan waard zijn.

LEES OOK: Grote prijzen te winnen bij de KiKa-bingo!

Het Droomfondsproject Haringvliet
Het Haringvliet is een voormalige zeearm en de monding van de grote West-Europese rivieren Rijn en Maas. In 1971 werd de Haringvlietdam geplaatst en kwam het deltaleven tot stilstand. Trekvissen konden niet meer tussen de rivieren en de zee trekken en unieke planten- en diersoorten verdwenen. In 2018 gaan de Haringvlietsluizen op een kier. Zes natuurorganisaties slaan met steun van de Nationale Postcode Loterij de handen ineen om met het Droomfondsproject Haringvliet de delta ecologisch én economisch een impuls te geven. Er worden gewerkt aan herintroductie van de steur, herstel van schelpdierbanken, natuurherstel aan de oevers, maar ook recreatieve voorzieningen aangelegd. Ontwikkelingen genoeg die Camilla met haar vlog gaat volgen, in beeld brengt en op toegankelijke wijze uitlegt voor een breed publiek.

Volg de vlog
Wekelijks gaat Camilla op ontdekkingstocht rond het Haringvliet. Ze geeft tips voor leuke uitstapjes, maar vertelt ook over de natuur en de ontwikkelingen die er gaande zijn in het gebied. De vlog van Camilla is te volgen via www.facebook.com/Haringvlietnu/ of kijk op www.haringvliet.nu.

LEES OOK: De mooiste foto van Goeree-Overflakkee is bekend! 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen