Slechts 2 op de 10 vlagt met Koningsdag

Foto: Pixabay; Marjonhorn

Koningsdag is elk jaar een feestje dat iedereen op zijn eigen manier kan vieren. Maar één traditie is toch wel dat de vlag uitgaat.

Buurtplatform Nextdoor heeft wat dingen uitgezocht rondom Koningsdag. En nu blijkt dus dat slechts 29 procent van alle mensen maar uitkijkt naar Koningsdag. Maar toch is het merendeel, 66 procent, er toch wel voor te porren om Koningsdag te vieren. De verjaardag van de Koning blijft ook gewoon populair. Want hoewel slechts 19 procent het leuk vindt om de koninklijke familie te volgen, vindt 46 procent van de buren de feestdag én de bijbehorende tradities leuk!

Koningsdag wordt dus door een ruime meerderheid gevierd. Maar wat is de meest populaire plek om dit te doen? Maar liefst 43 procent van de respondenten viert Koningsdag in de buurt of gewoon thuis voor de buis. Andere plekken die worden genoemd zijn in de stad (9%) of op een groot feest (2%). Anderen zien wel waar de dag hen brengt (11%).

Oranje boven

Dé kleur van deze dag is natuurlijk oranje. Oranje kleren, oranje haar en natuurlijk de oranje wimpel. Kleurt jouw wijk oranje tijdens Koningsdag? Het blijkt dat slechts 25 procent van de mensen tijdens Koningsdag oranje draagt. En ook de vlag gaat niet overal uit, slechts twee op de 10 buren hangen de vlag uit.

Maar eerlijk is eerlijk, bijna de helft van de buren (46 procent) geniet van Koningsdag en de tradities die erbij horen. Denk aan een rommelmarkt, oud-Hollandse spelletjes, de vlag uithangen en natuurlijk de oranje tompouce. Ga jij ook oranje gekleed wat leuks doen? Check hier wat er op Goeree-Overflakkee allemaal te doen is met Koningsdag!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen