Derde editie van de Buurttafel komt eraan

Foto: PR Nextdoor

Wat denk je ervan om samen met je buren aan tafel aan te schuiven? Het kan nu voor de derde keer met de Buurttafel.

Nextdoor is het buurtplatform dat buren met elkaar verbindt. Zij roepen nu alle buren in Nederland op om tussen 15 en 23 juni samen aan tafel te gaan tijdens de Week van de Buurttafel. Het idee? Een prettige sfeer tussen buurtgenoten creëren en elkaar beter leren kennen. Zo wordt het makkelijker om elkaar te vinden voor hulp, informatie of gewoon wat gezelligheid. Vanaf nu kunnen Nederlandse buren hun Buurttafel aanmelden via de website van Nextdoor.

De eerdere twee edities vonden plaats in 2022 en 2023 en waren zeer succesvol. Er deden toen in totaal zo’n 15.000 buren in Nederland mee. Zij kwamen samen om met elkaar te eten en drinken. En precies daarom is het dit jaar tijd voor de derde editie van de Week van de Buurttafel. Wat eerder opviel? Of de Buurttafel nu groot of klein was; elke Buurttafel zorgt voor verbinding in de buurt. En wie wenst er nou niet een fijne buurt met goede buurtcontacten om in te wonen?

Oranjegevoel tijdens Week van de Buurttafel 2024

De Week van de Buurttafel valt dit jaar samen met het EK voetbal. Op zondag 16 juni om 15.00 uur speelt het Nederlands elftal tegen Polen. En op vrijdag 21 juni spelen ze om 21.00 uur tegen Frankrijk. Een perfecte gelegenheid om samen met je buurtgenoten het Nederlands elftal aan te moedigen. En dat natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje.

“Voor de derde keer op een rij organiseren we de Week van de Buurttafel. Het is een jaarlijks terugkerend initiatief van Nextdoor, bedoeld om een vriendelijkere wereld te creëren. Een wereld waarin iedereen een buurt heeft om op te bouwen. En dat is belangrijk, want uit ons jaarlijks buurtonderzoek werd duidelijk dat maar liefst 65% van de Nederlanders een prettige omgang met buurtgenoten erg belangrijk vindt. Eten verbindt mensen. Het is een relatief eenvoudig middel om ze bij elkaar te brengen”, aldus Geert Mol, Country Manager van Nextdoor Nederland.

Buurttafel organiseren?

Wil jij een Buurttafel organiseren? Dat kan! Of het nu een buurtbarbecue, diner, high tea, lunch, picknick, borrel of koffie met gebak is: iedere Buurttafel is waardevol. Ga naar de website van Nextdoor en meld jouw Buurttafel aan. Hulp nodig bij de organisatie? Nextdoor biedt een toolkit aan die het allemaal wat makkelijker maakt. Deze toolkit bevat onder andere flyers, posters en voorbeelden voor een planning en begroting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen