Deel twee van ‘Alka’ is eindelijk verschenen

Foto: Sam Fish

Het is inmiddels drie jaar geleden dat de Melissantse musicus Anton de Lange zijn eerste sci-fi boek uitbracht. Nu is het tijd voor deel twee.

Door Sam Fish

In deel één van Alka gaat het over Vincent, een jongeman die gelukkig getrouwd is. Als een nachtmerrie ineens het echte leven blijkt te zijn, staat alles op zijn kop. Wat volgt is een avontuur vol buitenaardse wezens. Aan het einde van boek één is Vincent achtergelaten op een planeet. Hij zit daar gevangen in een kathedraal die bestaat uit levend materiaal. De planeet wordt namelijk opgeslokt door de zon en alles wat er leefde heeft geen reden tot bestaan meer. En dat wat over is heeft de vorm aangenomen van een kathedraal. Vincent zit daar helemaal vast en wordt langzaam onderdeel van alles wat er leeft. Hij kan geen geluid uitbrengen en de duisternis is heel intens.

“Ik wil natuurlijk niets verklappen, maar deel twee belooft een geweldig avontuur te worden”, vertelt Anton. “Vincent vecht er voor zijn leven en dat geeft dit deel extra spanning. En ik verklap alvast dat er een vreemde en onverwachte ontmoeting plaatsvindt die erg belangrijk blijkt te zijn voor Vincent. Maar meer ga ik niet vertellen, het moet wel leuk blijven om te lezen.”

Lang verwacht

Zoals gezegd is het inmiddels drie jaar geleden dat deel één werd uitgebracht. “Deel twee was toen ook al klaar”, laat Anton weten. “Als het aan mij had gelegen was deel twee een paar maanden later al uitgekomen. Maar de uitgeverij had andere plannen en er zat een hele pandemie tussen. Dat leverde allemaal vertraging op. Dat is jammer, maar het is er nu en daar ben ik blij mee. Mensen kunnen er nu eindelijk achter komen hoe het verder gaat.”

Dit tweede deel is tevens de laatste van de serie. “Dit is echt het einde. Ik heb het in principe ook geschreven als één boek, maar dan werd het te dik. Dus daarom zijn het twee delen geworden. Maar ik ben wel alweer bezig met iets nieuws. Dat wordt niet science fiction zoals deze, maar het belooft wel weer heel spannend te worden. Maar ik heb nog geen idee wanneer dat boek uit gaat komen. Dat duurt denk ik nog wel even.”

Lees mee

Heb je deel één van Alka al gelezen en zit je met smart te wachten op het tweede deel? Of heb je juist gewacht met lezen tot het verhaal compleet is? Dan is dit het moment om naar de boekhandel te rennen. Alka deel één en twee zijn sowieso te koop bij Boekhandel Dekker & Van Esbroek op D’n Diek in Middelharnis. Maar ook online kun je op verschillende platforms aan het boek komen. “En ik vind het altijd heel leuk om recensies te lezen, dus laat ook zeker achter wat je ervan vond”, aldus Anton.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen