Goedemorgen, het is vandaag woensdag 7 februari

Foto: Afbeelding van Pezibear via Pixabay

We appen en we sturen berichtjes via Instagram of Facebook. Heel soms bellen we nog. Maar stuur eens een kaartje.

Door Sam Fish

Nog maar weinig mensen sturen zomaar een kaartje. Voor de verjaardag en kerst gebeurt dit nog regelmatig. Maar gewoon zomaar een kaartje, dat zie je niet meer zo vaak. En dat is jammer. Want is het ontzettend leuk om een kaartje te sturen. Een lieve tekst erop, of juist een hele grappige foto op de voorkant. En het is ook super leuk om een kaartje te ontvangen!

Vandaag is het ‘stuur een kaartje naar een vriend’-dag en dus de perfecte dag om dit te doen. Maak er wat moois van en maak iemand heel blij. En wie weet bevalt het zo goed dat je het vaker gaat doen!

Weerbericht

We komen uit een natte nacht, maar vanmorgen vroeg neemt die regen weer af. Bij het opkomen van de zon zou het weer droog moeten worden. Misschien dat er halverwege de ochtend nog een buitje valt, maar dat zal niet veel zijn. Zo halverwege de middag komt er ook een gaatje voor de zon, maar de bewolking houdt aan. De maximum temperatuur ligt vandaag rond de 8 graden. En de storm is weg. De wind draait wel alle kanten op, maar de windkracht schommelt tussen de 2 en 3.

Bron: Weerplaza.nl

Houd de agenda in de gaten!

Het voelt misschien niet altijd zo, maar er is elke week wel iets te doen op het eiland. En de activiteiten die wij binnenkrijgen, voegen we meteen toe aan de agenda. Check die daarom zeker regelmatig. Hij wordt bijgevuld zodra er een evenement wordt ingestuurd. En dat kun jij ook doen! Ben je iets aan het organiseren en wil je het in onze agenda hebben? Stuur dan alle informatie in een e-mail naar [email protected].

Check hier de volledige agenda! En let goed op, er staan ook activiteiten in waarbij je je vooraf moet aanmelden!

Thema van de dag

Het is vandaag ook de dag van de periodieke tafel, vrouwensport en fettuccine alfredo. En we kijken even terug naar de geschiedenis. Want op deze dag in…

  • 1901 trouwde koningin Wilhelmina met prins Hendrik. Hierbij werd de Gouden Koets voor het eerst gebruikt.
  • 1932 publiceerde James Chadwick voor het eerst over het neutron, een deeltje zonder elektrische lading dat voorkomt in atoomkernen.
  • 1933 stroomde het Oranjeplein in Paramaribo vol toen het gerucht kwam dat Anton de Kom werd vrijgelaten. De Kom was een Surinaams anti-koloniale schrijver en antionalist. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was hij verzetsstrijder in Nederland. De menigte op het plein weigerde te vertrekken waarop ordetroepen gingen schieten. Op deze Zwarte Dinsdag vielen 2 doden en raakten 22 mensen gewond.
  • 1947 werden bij het dorp Qumran de Dode Zee-rollen gevonden. Ze bevatten onder meer fragmenten van bijna alle boeken van het Oude Testament.
  • 1958 introduceerde de Nederlandse autofabriek DAF de personenauto met ‘het pientere pookje’.
  • 1970 had Shocking Blue de eerste Nederlandse nummer 1-hit in Amerika met het nummer Venus.
  • 1984 maakte NASA astronaut Brice McCandless met behulp van een soort jetpack een ruimtewandeling. Daarbij zat hij dus niet met kabels vast aan het ruimtevaartuig.
  • 2005 begon het ‘monsterproces’ tegen de Hofstadgroep. De AIVD gaf deze naam aan een groep radicale islamitische jongeren. Veertien werden later door het OM verdacht van terroristische activiteiten.

Uitgelicht

Is het niet de Heinenoordtunnel, dan is het de Haringvlietbrug wel weer. In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 februari is de brug afgesloten. Er worden dan wat testen uitgevoerd en daarvoor moet de brugklep open staan. Dat betekent dus dat er geen verkeer over de brug kan. Beide richtingen én de parallelbaan is dicht. Houd dus rekening met extra reistijd.
En het is inmiddels tien jaar geleden dat er een verandering werd doorgevoerd in de geldigheid van een persoonsbewijs. ID-kaarten en paspoorten zijn sinds dien 10 jaar geldig. Dat betekent dat er veel reisdocumenten dit jaar aflopen. Dat betekent drukte bij het leveren van de nieuwe. Dus heb je een nieuwe nodig? Vraag dan op tijd een nieuwe aan!

Wil je niets missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en/of volg ons op Facebook!

Jarig

En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!

  • Romano Postema – Voetballer – 22
  • Joëlle Scheps – Zwemster – 32
  • Gio – Zanger – 38
  • Ashton Kutcher – Amerikaans acteur – 46
  • Jop Joris – Acteur en presentator – 46
  • Chris Zegers – Acteur en presentator – 53
  • Eddie Izzard – Brits acteur en komiek – 62
  • James Spader – Amerikaans acteur – 64
  • Trude Malcorps – Zwemster – 103

Dossier: De dag van
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen