Pieter Koolwijk schrijft kinderboekenweekgeschenk

Foto: Afbeelding van Francine Sreca via Pixabay

Boekenkoepel CPNB heeft bekend gemaakt wie het Kinderboekenweekgeschenk gaat schrijven. Die komt dit jaar van auteur Pieter Koolwijk.

Tekenaar Noëlle Smit maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek. Het thema van de Kinderboekenweek 2024 is ‘Lekker eigenwijs!’. De 70ste editie van het evenement vindt plaats van 2 tot en met 13 oktober.

“Kinderboeken zitten vol met sterke personages die ons laten zien hoe leuk het is om lekker te doen wat jij wilt”, aldus de CPNB in een toelichting. “Van de brutale versjes van Annie M.G. Schmidt tot boeken vol eigenwijze figuren die het op hun eigen manier doen. Van Matilda tot Mees Kees en van de NEEhoorn tot de dappere ridster.”

Dichter gezocht!

Deze Kinderboekenweek draait om dingen net iets anders dan anders doen. Daarom is er dit jaar geen dichter gevraagd voor het Kinderboekenweekgedicht. In plaats daarvan wordt er via een wedstrijd in samenwerking met De Schoolschrijver naar de dichter van de Kinderboekenweek gezocht. Alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar in Nederland maken kans om dé dichter van de Kinderboekenweek 2024 te worden.

Kinderen kunnen tot 28 april hun gedicht insturen via de website van de Kinderboekenweek. Dit gedicht moet passen bij het thema ‘Lekker eigenwijs!’. Een jury van drie dichters beslist welk kind zich dichter van de Kinderboekenweek 2024 mag noemen. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de opening van de Kinderboekenweek op woensdag 2 oktober.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen