Gezellig kerstdiner op de Menheerse Werf

Foto: Image by Free-Photos from Pixabay

Niemand zou met kerst alleen moeten zijn. Dat vinden ook Maud, Judith en Janneke en dus zijn ze aan de slag gegaan.

Door Sam Fish

Deze drie dames hebben de handen ineen geslagen met hun kerk, Christengemeente De Rots, en de mannen van Brandstof Koffie. Samen zorgen ze op Tweede kerstdag voor een heerlijke maaltijd.

Het idee begon bij de 24-jarige Judith Terhoeve uit Oude-Tonge. Zij gaf aan een kerstmaaltijd te willen organiseren waarbij iedereen welkom is. Een maaltijd waarbij aanwezigen liefde en gezelligheid kunnen delen. Maud Akershoek (27) en Janneke Ruitenbeek (31) vonden dit een fantastisch idee en besloten haar te helpen.

Voorbereidingen

Het idee was om het etentje te organiseren bij koop de Goede Hoop in Middelharnis. “In die winkel is echter maar plek voor maximaal 25 personen,” vertelt Janneke. “We wilden toch wel meer mensen kunnen ontvangen, dus zijn we verder gaan zoeken. We werden vervolgens benaderd door Jan en Joost Meijerink van Brandstof Koffie. Zij gaven aan hun branderij in de Merheerse Werf beschikbaar te stellen voor de maaltijd. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen!”

Vervolgens hebben ze een menukaart samengesteld met allerlei gerechten en de bijbehorende recepten. “Deze hebben we gedeeld in de groepsapp van onze kerk. Mensen konden zich daar aanmelden om een gerecht voor te bereiden of om tijdens de maaltijd te helpen als vrijwilliger.” Daarnaast hebben de dames ook geld opgehaald voor de benodigdheden en mogen ze met korting vlees ophalen bij Slagerij Zuidland in Dirksland. “We zijn enorm dankbaar voor alle hulp die in welke vorm dan ook is aangeboden. Zonder die hulp was deze maaltijd niet mogelijk geweest,” aldus Maud, Janneke en Judith.

Schuif aan

De maaltijd wordt om 13.00 uur opgediend en ongeveer een half uur eerder opent de Werf haar deuren. Er zitten geen kosten verbonden aan de maaltijd, maar vooraf aanmelden is wel verplicht. Dit kan door een mail te sturen naar [email protected]. Vermeld in die mail je naam, leeftijd, aantal personen en eventuele allergieën en dieet wensen.

“We kijken uit naar een fijne middag waarin we met elkaar mogen genieten van een heerlijke maaltijd, warmte en gezelligheid. Dat we elkaar mogen ontmoeten en het kerstfeest mogen vieren. Hopelijk zien we je op Tweede kerstdag bij de Merheerse Werf.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen