Streekmuseum volledig gehuld in kerstsferen

13 dec 2023, 13:14 Entertainment
kerststal 2023
Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee is momenteel in kerstsfeer en heeft zelfs een “levensgrote kerststal”.
Het Kerkstraatje waarin het museum te vinden is, is ook versierd. En dat alles zorgt voor een nostalgische sfeer. Ga tweeduizend jaar terug in de tijd en kom kijken naar de Romeinse expositie en de kerstal(letjes)!
Momenteel is er een expositie in het museum over de Romeinen op Goeree. En wist je dat er een link bestaat tussen de geboorte van Jezus en de Romeinen? De Romeinen waren namelijk tweeduizend jaar geleden de heersers van Judea, het land waar Jezus werd geboren. In die tijd was Judea een provincie van het Romeinse Rijk. Ook Nederland was toen onderdeel van het Romeinse Rijk. De Romeinen hadden een grote invloed op de cultuur en religie. Lang de Rijn had je de Limes en hier aan de Noordzee had je de Kust Limes.

Openingstijden

Wil je het museum wel eens bezoeken in deze kerstsferen? Ga dan zeker een keertje langs in de Kerkstraat in Sommelsdijk! Het museum is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur. Ook tijdens de kerstvakantie kun je het museum bezoeken.
Het museum is ook heel leuk voor kinderen. Er zijn maar liefst 19 afdelingen die 2000 jaar eilandgeschiedenis vertellen. Proef de sfeer van lang vervlogen tijden en maak een tijdreis in kerstsfeer door tweeduizend jaar eilandgeschiedenis. En wist je dat je met de Eilandpas
nu ook met korting naar het museum kunt? Moet je wel even vooraf reserveren!