Wat is jouw kerstwens dit jaar?

Foto: Sam Fish

Hij staat weer te stralen op het Diekhuusplein; de metershoge wensboom van de stichting Vrienden van Carmen. En ook dit jaar kun je er een kerstwens inhangen.

Door Sam Fish

Deze kerstwens kun je in een speciale kerstbal stoppen. De plastic ballen kun je gratis ophalen bij Barbara’s hairfashion op D’n Diek tegenover het Diekhuus. Schrijf iets moois, leuks, liefs op een briefje en stop dit in de bal. Je kunt er natuurlijk een kerstwens in stoppen, een mooie herinnering of een foto van een dierbare. De invulling is vrij voor iedereen. Maak de bal goed dicht en zoek een mooi plekje om hem in de wensboom te hangen.

Als klap op de vuurpaal worden op woensdagavond 20 december de lichtjes officieel ontstoken. Dat gebeurt onder muzikale begeleiding van de Sing it! Sisters. Dat belooft dus een mooie avond te worden.

Vrienden van Carmen

Het initiatief voor de boom komt bij de stichting Vrienden van Carmen vandaan. Maar geld ophalen doen ze er niet mee. “Nee, expres niet,” vertelt Marianne Kievit, de moeder van Carmen naar wie de stichting is vernoemd. “We willen dat iedereen er een wens in kan hangen, ongeacht. Dus vrij toegankelijk voor wie dan ook. We stonden hier andere jaren wel met een stand waar mensen een vrijwillige donatie konden doen. Maar voor dit jaar liep dat te hoog in de kosten, dus we slaan een jaartje over. Maar de boom is het belangrijkste, dus die staat er gewoon weer en ook de gratis ballen kunnen er weer in.”

Pannebakker

Maar ze komen niet helemaal met lege handen te zitten deze decembermaand. “De Pannebakker in Nieuwe-Tonge is bezig met een actie voor ons. De leerlingen proberen daar zoveel mogelijk geld op te halen,” vertelt Daaf Kievit. “Met dat geld kunnen wij dan nieuwe knuffels aanschaffen die we doneren aan ziekenhuizen. Die knuffels worden altijd heel goed ontvangen, zowel door de ziekenhuizen als door de patiënten die hem krijgen. Het is een klein gebaar dat heel veel kan doen voor iemand. En het is mooi om te zien dat de leerlingen van die basisschool zich daar zo voor inzetten.”

De actie van de Pannebakker wordt op donderdagavond 21 december afgesloten met een lampionnenoptocht door het dorp. En na afloop wordt de cheque onthuld met het bedrag dat is opgehaald.

kerstwens wensboom Vrienden van Carmen Diekhuusplein

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen