Streekmuseum wil de visserstruien terug

Foto: Pixabay; xxolgaxx

Ben jij goed met breinaalden? Let dan even op, want het Streekmuseum zoekt breiers die de visserstruien willen redden.

De naam zegt het eigenlijk al, maar de truien werden vroeger gedragen door vissers. Elk dorp rondom het Haringvliet had zo een eigen motief. Op die manier kon je makkelijk zien waar de visser vandaan kwam. Maar helaas zijn deze truien bijna uitgestorven, net als de visserij zelf. En dat wil het Streekmuseum niet zomaar laten gebeuren.

Ze hebben daarom de handen ineen geslagen met het laatste vissersschip van Middelharnis, de MD3. Samen willen ze deze traditie levend houden. “Wij willen graag een collecte van visserstruien maken voor het museum en de MD3. Daar hebben we hulp bij nodig,” laat het Streekmuseum weten op Facebook. De truien zijn voor de mensen van de MD3. Dat schip is te vinden ter hoogte van de Heuvelweg in het Havenkanaal van Middelharnis. “He tis een leuke en leerzame manier om deel te nemen aan een stukje lokale geschiedenis. En om je breivaardigheden te laten zien. Dus waar wacht je nog op?”

Wil je meebreien aan dit project? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar [email protected]. En wacht niet te lang, want de wol is beperkt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen