Tijd voor vijfde editie Secret Santa Lichtjesparade

Foto: PR Hart van Goeree-Overflakkee

Op vrijdag 8 december is het tijd voor de vijfde editie van de Secret Santa Lichtjesparade op Goeree-Overflakkee.

De organisatie hiervoor ligt in handen van Stichting hart van Goeree-Overflakkee. Zij doen dit samen met Plattelands Jongeren Goeree-Overflakkee. Net als voorgaande edities rijdt een groot aantal feestelijk verlichte tractoren door alle dorpen op het eiland.

Met de lichtjesparade wordt een positieve groet gebracht aan alle inwoners van het eiland. Met name voor degene die een moeilijke tijd hebben (gehad), om ze letterlijk een lichtpuntje te laten zien. Meer dan 100 deelnemers zullen vanaf 18.30 uur de verschillende routes rijden. Zo krijgt iedereen langs de route de kans om de mooie trekkers te bekijken.

Routes

Er zijn dit jaar zes verschillende routes, verspreid over het hele eiland. Het gaat om de volgende routes:

  1. Ouddorp en Goedereede
  2. Stellendam, Herkingen en Melissant
  3. Dirksland en Westplaat Sommelsdijk
  4. Sommelsdijk, Middelharnis en Hernesseroord
  5. Oude-Tonge en Nieuwe-Tonge
  6. Ooltgensplaat, Achthuizen, Zuidzijde, Den bommel en Stad aan ’t Haringvliet

De exacte routes zijn te vinden op de Facebookpagina van Secret Santa en Plattelands Jongeren.

Kerstparty

Een deel van de tractoren eindigen in het Centrum van Middelharnis. Daar is deze avond een kerstparty georganiseerd in samenwerking met de BIZ Middelharnis Centrum. Daar zullen de feestelijk opgetuigde tractoren parkeren zodat ze ook even rustig te bewonderen zijn. Op het Diekhuusplein verzorgt Happy Music van 18.30 tot 22.00 uur een sfeervolle kerstparty. Natuurlijk is er ook aan de inwendige mens gedacht.

Secret Santa Goeree Overflakkee

Het goede doel waaraan deze geweldige lichtjesparade zijn naam ontleent is Secret Santa Goeree-Overflakkee. Door deze organisatie worden mensen op Goeree-Overflakkee die financieel of emotioneel een zwaar jaar achter de rug hebben verrast met een ‘lichtpuntje’ in de vorm van een mooi kerstpakket. Deze worden samengesteld door een andere eilandbewoners die zich hebben opgegeven om een “Secret Santa” te willen zijn.

Stichting Hart van Goeree Overflakkee zal dit geheel coördineren. Zij vullen de pakketten eventueel nog aan met een verwennerij die op het eiland te verzilveren is. Uiteraard wordt ervoor gezorgd dat alles een geheim blijft en er gewoon veel gezinnen door dit warme gebaar met frisse moed de feestdagen tegemoet kunnen gaan. Er is toch niets mooiers dan dat eilandbewoners voor elkaar zorgen, elkaar ondersteunen en zo een warme gemeenschap met elkaar zijn. Een ware kerstgedachte!

Aanmelden voor deze actie is niet meer mogelijk, maar een donatie is altijd welkom. Kijk daarvoor op de website van Hart van Goeree-Overflakkee.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen