Ontdek de Romeinse geschiedenis van Goeree

Foto: Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Ben je geïnteresseerd in de Romeinse tijd en wil je meer weten over de sporen die de Romeinen hebben achtergelaten in onze kuststreek? Dan mag u deze lezing niet missen!

Annet van Leersum-Jentink is vrijwilliger bij het Streekmuseum en historische vereniging De Motte. Zij geeft op dinsdag 6 december een lezing over de Romeinen op Goeree. De lezing vindt plaats in het Haegse Huus in Stellendam en begint om 19.30 uur. De zaal opent ongeveer een half uur eeder.

In deze lezing neemt Annet van Leersum-Jentink je mee naar de tijd dat de Romeinen heersten over een groot deel van Europa. Je leert van alles over het dagelijks leven, de cultuur, de handel en de militaire activiteiten van de Romeinen in deze regio. Ook gaat ze in op de bijzondere vondsten die gedaan zijn op Goeree. Denk aan munten, sieraden, aardewerk en zelfs een unieke maliënkolder. Ook wel de Ouddorpse maliënkolder genoemd.

Je zult versteld staan van de rijkdom en diversiteit van de Romeinse erfenis op Goeree!

Expositie

De lezing sluit aan bij de tentoonstelling “Romeinen op Goeree”. Deze is nog tot en met februari te zien in het Streekmuseum in Sommelsdijk. Daar kun je zelf de originele voorwerpen bewonderen die getuigen van de Romeinse aanwezigheid op Goeree. De tentoonstelling is een unieke kans om de Romeinse geschiedenis van dichtbij te beleven.

De lezing over de Romeinen op Goeree is de eerste in een reeks van twee lezingen die deze winter worden georganiseerd. In februari zal de tweede lezing volgen, die gegeven zal worden door de archeoloog Roderick Geerts. Hij zal vooral ingaan op de opgravingen bij Goedereede, waar een Romeinse handelsnederzetting is ontdekt. Zo vullen de twee lezingen elkaar aan en geven ze een compleet beeld van de Romeinse geschiedenis van Goeree.

Aanmelden

Wil je de lezing van 6 december bijwonen? Schrijf je dan snel in via de webshop van het Streekmuseum. Kosten zijn € 7,50 per persoon, inclusief gratis koffie of thee in de pauze met wat lekkers. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt. Het is ook mogelijk bij de deur kaartjes te kopen indien beschikbaar. Mis deze kans niet om meer te leren over de Romeinen op Goeree!

Rondleiding

Wilt u nog meer leren over de Romeinen op Goeree? Dan kun je de tentoonstelling ook een aantal keren bezoeken onder begeleiding van een deskundige gids. Die vertelt meer over de achtergronden en de betekenis van de tentoongestelde voorwerpen. Zo kun je de tentoonstelling nog intenser beleven en al je vragen stellen.

De rondleidingen onder leiding van Annet van Leersum vinden plaats op vrijdagmiddag 29 december en 5 januari, vanaf 13.30 uur. Je kunt je aanmelden voor deze rondleidingen via de website van het Streekmuseum. Daar zijn ook de data en tijden te vinden. De kosten voor de rondleiding zijn € 5,00 per persoon. Dit is exclusief de entree voor het museum, maar inclusief een kopje koffie of thee. Wees er snel bij, want het aantal deelnemers is beperkt.

Dit is een unieke kans om de tentoonstelling nog meer te waarderen en te genieten van de Romeinse geschiedenis van Goeree!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen