Uniek fanfareconcert in Dorpstienden van De Hoop

Foto: Fotografie Viviane Heinen

Zaterdag 18 november wordt een drukke dag voor Fanfareorkest de Hoop in Stellendam. Maar wel een hele feestelijke dag!

’s Middags komt eerst Sinterklaas aan in Stellendam. Leden van het orkest zijn dan aanwezig om de Sint en zijn pieten welkom te heten in het Haegse Huus. Maar dat is niet alles. ’s Avonds reist het gezelschap af naar Ouddorp. In de Dorpstienden verwelkomen ze dan twee top fanfareorkesten uit Noord-Holland. Het komt niet vaak voor dat drie orkesten van dit niveau op één concertavond te beluisteren zijn.

Gasten

Fanfareorkest Eendracht Den Ilp is de huidige wereldkampioen eerste divisie van het Wereld Muziek Concours 2022 in Kerkrade. Onder leiding van hun dirigent Marcel Visser zijn zij in voorbereiding voor hun concoursdeelname in Veldhoven eind november. Hun programma voor dit concours is heel divers en bevat prachtige fanfarewerken van Stephen Melillo, Jan Van Der Roost, Tjeerd Nijhof en Marco Putz.

Naast het orkest uit Den Ilp komt ook de fanfare van Muziekvereniging Emergo Castricum naar Ouddorp. Emergo Castricum is een orkest dat ook al jaren tot de top van de eerste divisie Fanfares behoort. Dit orkest staat onder leiding van dirigent Erik van de Kolk. Castricum nam net als De Hoop afgelopen juni deel aan het Europees Kampioenschap in Luxemburg. Zij behaalden daar de derde plaats. Hun programma bestaat uit de prachtige ouverture Russlan and Ludmilla en muziek van Hardy Mertens en Maino Remmers.

Opening

Uiteraard speelt ook Fanfareorkest De Hoop op dit concert. Zij bijt het spits af met een programma met een spectaculair openingswerk van Philip Sparke, Tango-muziek van Astor Piazolla, een prachtig nieuw werk van Jan Van De Roost en muziek van “The Millenium Show 2000” uit het “Epcot” Disneypark in Orlando.

Fanfareorkest De Hoop is vereerd om deze prachtige collega-fanfareorkesten te mogen ontvangen in Ouddorp. Ze hopen dan ook dat er veel mensen bij zijn om te genieten van de prachtige muziek. Het concert begint om 19.30 uur en de entree bedraagt 5 euro per persoon. Dit kan betaald worden bij de kassa van de Dorpstienden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen