Nacht zonder dak Ooltgensplaat weer een succes

Foto: PR

In de nacht van 1 op 2 september was het in Ooltgensplaat weer tijd voor de Nacht zonder Dak.

Jongeren van 11 tot 18 jaar kwamen daar bijeen om een bijzondere nacht te beleven. Ze ervaren namelijk hoe het is om in een kartonnen hut te overnachten. Daarbij zamelen ze geld in voor kansarme kinderen in Nepal die dagelijks naar een slaapplek moeten zoeken.

Het weer was niet helemaal perfect voor het evenement, maar het droeg wel bij aan de ervaring. Het was wat wisselvallig, maar dat hield de jongeren niet tegen. Eén voor één kwamen ze binnen om mee te doen. Er heerste veel enthousiasme onder de aanwezigen en ze konden niet wachten tot ze hun hut mochten gaan bouwen.

Na het openingswoord van dorpsraadvoorzitter Hans van der Schraaf was het om 19.30 uur tijd om aan de slag te gaan. Met de spelregels op zak konden ze beginnen met het bouwen van de hut. Karton, duct tape, vuilniszakken en bezemstelen. Niet de beste materialen voor een hut, maar het is ze wel gelukt. En voor wat extra sfeer werden er lampjes en versieringen aangebracht in de hutten.

Nieuwe energie

Het is gebruikelijk dat er tijdens de Nacht zonder dak niet veel geslapen wordt. En dus was het tijd voor nieuwe energie. Die kregen ze binnen met een heerlijk broodje knakworst van YFC. Dat zorgde ervoor dat ze deze nacht konden deelnemen aan de stormbaan, touwtrekken, voetballen, basketballen en chillen bij het kampvuur. Daarnaast konden ze in de bus van Youth For Christ een bordspel doen.

Om middernacht kwam Tamara’s Horeca met heerlijke snacks ter voorbereiding op de nacht. En die verliep goed. Om 5.45 uur was iedereen (nog wakker) en werden de hutten afgebroken. Ook dat werd gedaan vol enthousiasme. En om 6.30 uur was iedereen klaar voor het ontbijt van de Plus.

Mooi bedrag

Een geslaagd evenement met een geweldige opbrengst. Er is maar liefst 640 euro opgehaald voor de kinderen in Nepal. De organisatie bedankt alle vrijwilligers en de sponsoren voor de hulp. Ze hopen volgend jaar dan ook gewoon nog een keer terug te komen.

Cookieinstellingen