Muzikant Lars timmert als Dayla aan de weg

Foto: Sam Fish

Dat Goeree-Overflakkee veel muzikaal talent rond heeft lopen, dat is algemeen bekend. Maar Lars van der Groef is nog een jonge speler en timmert nu als Dayla aan de weg.

Door Sam Fish

De 22-jarige hiphop-artiest uit Middelharnis heeft net na drie jaar zijn opleiding aan de Herman Brood Academie in Utrecht afgerond en is er helemaal klaar voor. “Ik ben altijd al muziekliefhebber geweest, dat begon ook al meteen met hiphop. Er was voor mij niet echt één artiest die er bovenuit stak, maar de muzieksoort spreekt mij gewoon heel erg aan, vooral het Nederlandstalige. Het spelen met de taal kan zo goed in deze stijl. Dat vind ik vooral heel tof,” vertelt Lars.

Lars was zo’n 15 à 16 jaar oud toen hij begon met het schrijven van teksten. “Dan hoorde ik een bepaalde zin in een liedje en daar ging ik mee verder. Dat zette ik een keer op Instagram, gewoon puur voor mezelf, maar blijkbaar vonden mensen het leuk. En daar kwamen steeds meer volgers bij en hele leuke reacties ook. Dus ik ben ermee doorgegaan.” Het zal je dan ook niet verbazen dat hij zijn eigen studio heeft.

De eerste single

Op een gegeven moment kwam Lars een winactie tegen van producer OG Vibez. “Hij had een melodie en daar mocht je dan een tekst op maken,” legt Lars uit. “En die wedstrijd won ik. Als prijs mocht ik met hem de studio in om een liedje op te nemen. Dat liedje laat mij zien hoe ver ik ben gekomen en hoe veel ik heb geleerd sindsdien. Daar ben ik best trots op.”

Nieuwe muziek

De afgelopen twee jaar heeft Lars zeker 150 nummers geschreven samen met zijn goede vriend Milan. Een deel daarvan komt nu uit op zijn eerste grote EP. “Het is een verzameling van acht nummers die een verhaal vertellen,” vertelt Lars. “De EP heeft de naam NOVA gekregen naar de novaster. Dat is een ster die ontploft en heel fel is. Zo’n ster gaat door veel veranderingen, het gaat maar door. En dat geldt voor mij ook, vandaar dat ik de EP zo heb genoemd.”

Om zijn nieuwe project te lanceren is er op donderdagavond 31 augustus een preparty en luistersessie in het Diekhuus in Middelharnis. “De plaat komt om middernacht uit. We beginnen daarom om 21.00 uur en gaat door tot 01.00 uur. Ik vertel over het album en ik laat van alles horen. Het belooft heel tof te worden.”

Toekomst

“Het lijkt me tof om een keer op de Flakkeese Dagen te staan,” laat hij weten. “Wie weet volgend jaar. En ik wil heel graag workshops geven aan jongeren. Er is op dit eiland nog niet veel te doen in de hiphop, het zou leuk zijn als we dat kunnen veranderen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen