Beleef Sommelsdijk door de ogen van een gids

Foto: PR Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Soms denk je een dorp te kennen, totdat je er doorheen loopt met een gids. Beleef dit nu in Sommelsdijk!

Samen met een gids je dorp verkennen is leuk en leerzaam. Door de verhalen die worden verteld, komt de geschiedenis tot leven. Je gaat de omgeving met andere ogen bekijken. Een rondleiding door Sommelsdijk is geschikt voor jong en oud. Voor toeristen en voor eilanders een uitgelezen moment om meer te weten te komen over dit mooie tweelingdorp.

Wat weet je na de rondwandeling? Je herkent het patroon van de opbouw van een Flakkees dorp met een Voorstraat en een Ring. Je hoort onverwachte verhalen op de Voorstraat van het dorp. En bekijk met eigen ogen de grafkelder van ooit de rijkste mannen van Nederland. Kortom tal van wetenswaardigheden die voor een ieder leuk zijn om te weten en die op verjaardagen naverteld kunnen worden.

Wandel mee

De wandeling van Sommelsdijk start bij het Streekmuseum in de Kerkstraat van Sommelsdijk. De gids vertrekt daar om 14.15 uur, dus zorg dat je op tijd bent. De wandeling vindt plaats op 6, 9, 16, 20 en 23 september en meewandelen kost 5 euro per persoon. Aanmelden kan via de webshop van het Streekmuseum.

Liever een rondleiding op een andere dag? Vraag naar de mogelijkheden. Via de webshop van het Streekmuseum zijn ook andere rondleidingen te vinden. Bijvoorbeeld door het pittoresk Ooltgensplaat en watersnoodwandelingen door Stellendam.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen