Biljarters gezocht voor club in Middelharnis

Foto: Pixabay; Juno1412

In het wijkcentrum van Middelharnis zijn drie biljarttafels beschikbaar en deze zijn op diverse dagen te gebruiken.

Elke vrijdagochtend is er een groep die competitie speelt aan de Doetinchemsestraat 27. Zij spelen het spelsoort Libre. De omvang van de groep is de afgelopen jaren flink teruggelopen. Daarom doet Stichting ZIJN een oproep om nieuwe leden te werven. De competitie staat open voor iedereen, maar de nadruk ligt op ouderen en gepensioneerden. Er kan de hele ochtend gespeeld worden, van 9.00 tot 12.00 uur.

Daarnaast staat de gezelligheid voorop. Het competitie-element staat op de tweede plaats. Om hieraan mee te doen hoef je niet goed te kunnen spelen. Als je de beginselen onder de knie hebt en een beetje oog voor het spel, dan is dat al goed. Er wordt gespeeld op gemiddeld percentage. Dat houdt in dat een minder goede speler evenveel kans heeft om een partij te winnen. Het te spelen aantal punten wordt elke zeven partijen opnieuw berekend.

Speel mee

Een competitie loopt van september tot mei. Aan het einde zijn er ook leuke prijzen te winnen. Het aantal prijzen is afhankelijk van het aantal deelnemers. Wil je graag meespelen, maar heb je geen keu? Geen probleem, stichting ZIJN heeft deze op voorraad liggen.

Momenteel bedraagt de contributie 6 euro per maand. Voor dat bedrag worden de biljarts bijgehouden en krijg je tijdens de pauze koffie of thee met een koekje. Tegen betaling is er ook bier en frisdrank te verkrijgen.

Wil je meespelen? Neem dan contact op met competitieleider Rien Blok op 06 30 52 35 45. Natuurlijk kun je ook gewoon binnenstappen op een vrijdagochtend. Dan kun je kennismaken met de leden en eventueel een partijtje meespelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen