Dit is de Bestseller Top 60 van week 18 in 2023

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 18 in 2023.

We hebben een nieuwe nummer 1 in de Bestseller 60 deze week. Het boek ‘De stikstoffuik’ van Arnout Jaspers was vorige week nog de aanvoerder van de lijst. Dat boek is deze week te vinden op de zevende plek. Deze week is de eerste plek voor het boek ‘Strandfeest’ van Suzanne Vermeer. Zij is een nieuwe binnenkomer in de lijst deze week.

En zij is niet de enige nieuwe binnenkomer in de top 10. Op plek 3 staat het boek ‘Groeten uit Benidorm’ van schrijver Hendrik Groen. En ook op de vijfde plek staat een nieuweling. Dat is het boek ‘Bloedmaan’ van Jo Nesbø.

De top 10 van de volledige lijst zie je hieronder.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

  1. (-) Suzanne Vermeer – Strandfeest
  2. (2) Esther Verhoef – Alter ego
  3. (-) Hendrik Groen – Groeten uit Benidorm
  4. (4) Nicci French – Heeft iemand Charlotte Salter gezien?
  5. (-) Jo Nesbø – Bloedmaan
  6. (3) Hanneke de Zoete – De Zoete Zusjes lossen het op
  7. (1) Arnout Jaspers – De stikstoffuik
  8. (6) Floortje Dessing – Heimwee moet je koesteren
  9. (9) Hanneke de Zoete – De Zoete Zusjes moppenboek 2
  10. (10) Thomas Erikson – Omringd door idioten

Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen