Succesvolle eerste Eilandkwis van Ladies’ Circle 45

Foto: Ladies Circle 45

Op 18 maart hield de Ladies’ Circle 45 haar eerste Eilandkwis. Een leuke avond met scherpe vragen waar je echt even over na moest denken.

Het koste wat voorbereiding, maar op 18 maart was het eindelijk quiztijd. “Wat een enthousiasme van onze club. En wat een lol hebben we gehad bij de voorbereidingen,” laat de organisatie weten. Maar liefst 34 teams namen het tegen elkaar op. Zij streden voor hun eigen gekozen goede doel. De teams hadden allemaal een eigen ‘kwishonk’ en op verschillende tijden werden ze op diverse locaties verwacht.

Zo moest er bijvoorbeeld iemand van het team naar Nieuw Rijsenburgh. Daar moesten ze luisteren naar een liedje van het draaiorgel. Een deelnemer moest een Cito-toets maken op de Bosseschool. En op D’n Diek liep een heuse beer waar ze een sticker op moesten halen.

Categorieën

In totaal waren er 10 categorieën en daarbij kwam echt van alles aan bod. Algemene kennis en eiland-weetjes. Maar ook rebussen en echte breinbrekers. “Wie van tevoren dacht dat het een makkie werd, had het mis. De vragen waren namelijk niet zomaar online op te zoeken.”

Om klokslag 23.00 uur was het tijd voor de teams om het kwisboek in te leveren. “We zagen vermoeide gezichten, maar het enthousiasme spatte er nog altijd vanaf. Met de nodige onderlinge competitie hebben we een fantastische avond gehad. Er is veel creativiteit gebruikt.”

De winnaars

Maar welk team heeft de kwis toch het beste gemaakt? De uitslag daarvan is bekend gemaakt op 1 april. Dat was het team van Cherity Re-Use met de teamnaam ‘Geven aan = geven om’. Zij gaan er met de hoofdprijs van 1500 euro vandoor!

Team Nobelaer won 1000 euro, team De Kokmeeuwen 750 euro en de Juffen van Zomerland 500 euro. Er ging 400 euro naar de Wilde Oude wijven en Team BijWagen kreeg 300 euro. Fit4LayGo won de laatste prijs van 200 euro.

Ben je enthousiast geworden en wil je ook meedoen aan de Eilandkwis? Geen nood, er komt gewoon een tweede editie!

Ladies Circle 45 eilandkwis

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen