Dit is de Bestseller Top 60 van week 12 in 2023

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 12 in 2023.

Tachtig procent van de top 10 van de Bestseller 60 van deze week is gelijk aan die van vorige week. Het enige verschil is dat een paar boeken van plek hebben gewisseld. Zo zijn de boeken op plek 1 en 2 gewisseld. De boeken van plek 4 en 5 zijn omgedraaid en 7 en 8 staan zelfs nog op dezelfde plek. De nummer 9 van vorige week is één plek gedaald naar nummer 10.

Verder zijn er wel twee stijgers. Zo is op plek 6 het boek ‘Lessen’ te vinden van Ian McEwan. Dit boek stond vorige week nog op plek 11 in de Bestseller 60. En op plek 9 staat deze week het boek ‘De Beesten’ van Gijs Wilbrink. Dat boek stond vorige week nog op plek 18.

De top 10 van de volledige lijst zie je hieronder.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

  1. (2) Raoul de Jong – Boto Banja
  2. (1) Karsu – Karsu’s Kitchen
  3. (3) Sander de Hosson & Els Quaegebeur – Leven toevoegen aan de dagen
  4. (5) Michel Houellebecq – Vernietigen
  5. (4) Hanneke de Zoete – De Zoete Zusjes moppenboek 2
  6. (11) Ian McEwan – Lessen
  7. (7) Camilla Läckberg – Koekoeksjong
  8. (8) Delia Owens – Daar waar de rivierkreeften zingen
  9. (18) Gijs Wilbrink – De Beesten
  10. (9) Thomas Erikson – Omringd door idioten

Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen