Gay op Flakkee reageert op ophef dodenherdenking

Foto: Gay op Flakkee

Als je meerdere petten draagt in het leven, kan dat soms lastig zijn. Ik ben journalist van beroep en voorzitter van Gay op Flakkee op vrijwillige basis.

Door Sam Fish

Het was bij mij dan ook vorige week al bekend dat we geen bloemen gaan leggen in Nieuwe-Tonge tijdens dodenherdenking. Ik had de Ring van Oranje beloofd er niets over te schrijven. Maar met de commotie die er is ontstaan wilde ik toch even reageren. Dat heb ik gedaan in een statement op de pagina van Gay op Flakkee. Deze zal ik hieronder delen.

In dat statement kun je onder meer lezen dat we niet boos zijn op de Ring van Oranje. We wisten dat dit een uitkomst kon zijn en wat de uitkomst ook was, er waren altijd mensen boos geworden. Want ook als we wel welkom zouden zijn, zouden er mensen niet blij zijn. Dat zal je altijd blijven hebben. Het belangrijkste wat hier voor mij uit is gekomen, is dat maar blijkt hoe hard nodig we nog zijn als stichting. We hebben nog grote stappen te zetten op het eiland. Hopelijk kunnen we over een aantal jaar aankondigen dat we erbij zijn in plaats van dat we om toestemming moeten vragen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen