Dit is de Bestseller Top 60 van week 9 in 2023

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 9 in 2023.

Politicus Thierry Baudet is met zijn boek van de troon gestoten. Twee weken lang stond ‘De Gideonsbende’ op de eerste plaats in de Bestseller 60. Vandaag is die echter een plekje gezakt naar plaats 2. De eerste plek is nu voor een nieuwkomers. Dat is het boek ‘Waldfriede. Lichtpunt’ van Corina Bomann.

Overigens is er nog een nieuwe binnenkomer in de top 10 van deze week te vinden. Dat is het boek ‘Ik werk al (Ik krijg er alleen niet voor betaald)’ van Lynn Berger. Dit boek is deze week te vinden op de zevende plaats in de top 10 van de Bestseller 60.

Op plek drie is overigens ook een nieuw boek te vinden. Deze stond vorige week al in de Bestseller 60, maar niet in de top 10. ‘Doe zelf normaal’ van Maxim Februari was vorige week nog te vinden op plaats 37. Vandaag staat die dus op de derde plek.

De top 10 van de volledige lijst zie je hieronder.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

  1. (-) Corina Bomann – Waldfriede. Lichtpunt
  2. (1) Thierry Baudet – De Gideonsbende
  3. (37) Maxim Februari – Doe zelf normaal
  4. (3) Delia Owens – Daar waar de rivierkreeften zingen
  5. (2) Andy Griffiths & Terry Denton – De waanzinnige boomhut van 156 verdiepingen
  6. (4) Thomas Erikson – Omringd door idioten
  7. (-) Lynn Berger – Ik werk al (Ik krijg er alleen niet voor betaald)
  8. (9) Michael Pilarczyk – Master Your Mindset
  9. (5) Sander Schimmelpenninck – Sander en de brug
  10. (8) Kluun – Help, ik heb een puber!

Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen