Dit is de Bestseller Top 60 van week 6 in 2023

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 6 in 2023.

Een aardige verschuiving in de lijst deze week. Het prentenboek van het jaar is een plekje gedaald in de lijst, maar blijft als nummer twee enorm populair. De eerste plek is ingenomen door Sander Schimmelpenninck en zijn boek ‘Sander en de Brug’. Het boek van Prins Harry is inmiddels aardig weg gezakt. Hij vult de laatste plek van de top 10 van deze week.

Daarnaast zijn er ook een aantal stijgers. Zo zijn er in totaal drie boeken terug de top 10 binnengekomen. Deze zijn te vinden op plaats 6, 8 en 9. En er is een heel nieuw boek de top 10 binnengekomen. Dat is het boek ‘Ons voedsel’ van Louise O. Fresco.

De top 10 van de volledige lijst zie je hieronder.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

  1. (2) Sander Schimmelpenninck – Sander en de brug
  2. (1) Joukje Akveld & Jan Jutte – Maximiliaan Modderman geeft een feestje (mini-editie)
  3. (8) Delia Owens – Daar waar de rivierkreeften zingen
  4. (-) Louise O. Fresco – Ons voedsel
  5. (7) Dirk de Wachter – Vertroostingen
  6. (11) Thomas Erikson – Omringd door idioten
  7. (6) Charlotte Labee – Overprikkeld brein
  8. (18) Ian McEwan – Lessen
  9. (14) Michael Pilarczyk – Master Your Mindset
  10. (3) Prins Harry – Reserve

Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.

Cookieinstellingen