Concertgebouw zoekt kinderen uit Zuid-Holland

Foto: Pixabay; Lernestorod

Het Koninklijk Concertgebouw nodigt alle muzikale 9 tot 14-jarigen uit Zuid-Holland uit om mee te doen aan het Koninklijk Concertgebouw Concours.

Dit jaar viert het landelijke concours haar 15-jarig bestaan met een jubileumeditie. Hierbij draait het volledig om het plezier hebben tijdens het maken van muziek. Kinderen krijgen een kijkje achter de schermen en ontmoeten bekende artiesten en musici. Ze gaan daarna op eigen niveau aan de slag. Of ze nu beginner zijn of al meer muzikale meters hebben gemaakt, dat maakt niet uit.

Deelnemers die zich al verder hebben ontwikkeld doen mee aan het finaletraject. Zij maken kans op een geldprijs, een masterclass en een solo-optreden in de Kleine Zaal van het concertgebouw.

In 2020 ging de winst naar Jala Heywood uit Gouda. Zij wist de titel in de wacht te slepen met haar contrabas. Dit jaar komt er een nieuwe prijs bij, namelijk de aanmoedigingsprijs. Deze gaat naar een nog pril, maar veelbelovend talent. Aanmelden voor het concours kan tot en met 18 april via de website van het concertgebouw. Concertgebouw.nl/concours.

Zuid-Holland  

Al sinds de eerste editie van het concours doen er muzikanten uit Zuid-Holland mee. Dat moet dit jaar geen uitzondering worden. Iedereen tussen de 9 en 14 jaar mag meedoen. Je kunt voor 18 april een YouTubevideo insturen van een zelf gespeeld of gezongen stuk. Dit mag maximaal 5 minuten lang zijn. Op 20 mei is de workshopdag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen