Bezoek Windpark Krammer tijdens Klimaatweek

Foto: PR Windpark Krammer

De Nationale Klimaatweek staat voor de deur en dus opent Windpark Krammer op zaterdag 29 oktober het terrein voor iedereen.

Op deze dag kun je kennismaken met het windpark. Dat begint al bij het ontvangst in de informatietent. Daar kom je beelden tegen over de bouw van het windpark. Tijdens een korte presentatie met ruimte voor vragen wordt er van alles verteld. Zo praat directeur Marlies Sikken onder meer over wat het windpark zo uniek maakt. Kleine tip: het is het grootste burgerinitiatief van Nederland én natuurinclusief gebouwd.

Na dat welkom kun je een kijkje nemen op de begane grond van een windturbine. Je leert daar ook ter plaatse hoe een turbine werkt. “We organiseren deze dag om iedereen een kans te geven meer te leren over het windpark. Maar natuurlijk ook om te laten zien hoe het opwekken van windenergie werkt. Het is interessant voor jong en oud,” aldus Sikken.

Wees welkom

Ook voor de innerlijke mens wordt gezorgd. En het is ook zeker de moeite waard om de uitkijktoren naast het windpark te beklimmen. Je hebt vanaf daar een prachtig uitzicht over de omgeving en het park.

De open dag duurt van 10.30 tot 15.30 uur. De locatie is windturbine 32, bij de Krammer uitkijktoren aan de Krammersluizen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen