Dorpsfeest 2.0 Achthuizen was een groot succes!

Foto: PR Dorpsraad Achthuizen

De slogan van Achthuizen luidt ‘Kleinste dorp, grootste ambitie’. En dat geldt ook zeker voor de invulling van het dorpsfeest tijdens Burendag.

Het doel was om voor alle leeftijden iets tofs te organiseren. En dat is zeker gelukt! Dat begon op vrijdag 23 september om 16.00 uur met een feesttent op de ijsbaan. Daar werden 8 duiven losgelaten en het hijsen van de dorpsvlag.

De organisatie van het dorpsfeest lag in handen van diverse verenigingen. De Oranjevereniging, Dorpsraad en ‘Feesten is ons Streven’ sloegen hiervoor de handen ineen. Zij werden bijgestaan door vele vrijwilligers. Er was een financiële bijdrage vanuit de gemeente, het Oranjefonds en diverse lokale sponsoren.

Feest

Zoals gezegd begon het feest op vrijdagavond. Er was een kinderdisco, een dansvoorstelling van Imara, Chloë, Luuk en Enola. En daarna barstte het jaren ’80 en ’90 feest los met DJ Reem. Feestgangers waren uitgedost in oude trainingspakken en discokleren die je terugbrachten naar deze mooie tijd.

Na een korte nacht was het op zaterdagochtend om 10.00 uur tijd voor koffie met gebak. De vele aanwezigen genoten van het koor Roll Around dat een optreden verzorgden. Zij begonnen met het kersverse dorpslied dat door Piet Bakelaar is geschreven. Daarna brak het feest aan voor de kinderen in het dorp. Schmink, een hairwrap, popcorn, suikerspin, henna- of glittertattoos, er was genoeg om te kiezen.

Vossenjacht

Tijd voor de vossenjacht. Negen groepjes enthousiaste kinderen trokken door het dorp heen op zoek naar sprookjesfiguren. Door opdrachten te voltooien verzamelden ze stempels bij de verschillende karakters. En bij terugkomst stond de rodeostier te wachten voor een wild ritje. De meeste volwassenen zagen daar vanaf en gingen direct richting de versnaperingen.

’s Middags was nog een bezoek mogelijk aan de molen van Achthuizen. En ’s avonds was de band ‘Satisfexy’ afgereisd vanuit de Achterhoek. Zij gaven een spetterend optreden, afgewisseld met DJ Reem uit Achthuizen. Samen zorgden zij ervoor dat de vele feestgangers tot in de vroege uurtjes konden feesten.

Volgend jaar weer

“Er zijn veel leuke reacties geweest vanuit de mensen. We zijn ervan overtuigd dat het een geslaagd dorpsfeest was,” laat de organisatie weten. “Ons doel om iedereen een leuk weekend te geven is behaald. En het is zeker voor herhaling vatbaar. Dus zet maar in de agenda: op 22 en 23 september 2023 doen we het gewoon nog een keer!”

dorpsfeest achthuizen vossenjacht

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen