Dit is de Bestseller Top 60 van week 37 in 2022

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 37 in 2022.

Er is deze week een mooie verschuiving te zien in de top 10 van de Bestseller 60. Ja, het grootste deel is hetzelfde gebleven, maar bijna de helft is nieuw! Er zijn namelijk vier nieuwe binnenkomers en een gigantische stijger terug te vinden in de top 10 deze week.

De hoogste nieuwe binnenkomer is het nieuwe boek van Stephen King. ‘Fairy Tale’ is deze week binnengekomen op de tweede plek in de lijst. Vorige week stond daar het nieuwe boek van de Zoete Zusjes. Die is een eindje naar beneden gezakt. Ook het nieuwe boek van Herman Koch is op een mooie plek de lijst binnengekomen. Zijn boek ‘Het Koninklijk Huis’ staat op plaats vier.

‘De een is de ander niet’ van Henry Vrienten is deze week binnengekomen op plek 7. De hekkensluiter is het nieuwe boek van Bert Visscher. ‘Italianen kunnen niets’ is op plek tien de lijst binnengekomen. En dan een gigantische stijger. Op plek 9 van de top 10 staat het boek ‘Wij zijn onze hormonen’ van Max Nieuwdorp. Dat boek stond vorige week nog op plek 52!

De top 10 van de volledige lijst zie je hieronder.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

  1. (1) Delia Owens – Daar waar de rivierkreeften zingen
  2. (-) Stephen King – Fairy Tale
  3. (3) Charlotte Labee – Overprikkeld brein
  4. (-) Herman Koch – Het Koninklijk Huis
  5. (4) Arthur Japin – Wat stilte wil
  6. (2) Hanneke de Zoete – De Zoete Zusjes helpen de natuur
  7. (-) Henry Vrienten – De een is de ander niet
  8. (9) Jamie Oliver – EEN
  9. (52) Max Nieuwdorp – Wij zijn onze hormonen
  10. (-) Bert Visscher – Italianen kunnen niks

Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.

Cookieinstellingen