De Maand van de Geschiedenis staat voor de deur

Foto: PR Maand van de Geschiedenis

Op 1 oktober start het grootste historische evenement van Nederland: De Maand van de Geschiedenis.

Deze maand zijn er talloze activiteiten rondom het jaarthema ‘Wat een ramp!’. Deze worden georganiseerd door musea, bibliotheken, boekhandels en culturele instellingen. Zo zijn er rondleidingen, tentoonstellingen en lezingen. Maar ook kinderprogramma’s, theatervoorstellingen en wandelingen. Met ruim 550 activiteiten is er voor iedereen wel wat te doen. Niet alleen in Zuid-Holland, maar in elke provincie.

Helaas staan er voor Goeree-Overflakkee geen activiteiten gepland. Maar wat niet is, kan wellicht nog komen. De complete agenda is te vinden op de website van de organisatie. Wie weet dat er nog iets voor ons eiland bij komt.

De Maand van de Geschiedenis

De organisatie van de Maand van de Geschiedenis ligt in handen van het Nederlands Openluchtmuseum. Dit jaar is het alweer tijd voor de negentiende editie van het evenement. Het is de elfde keer dat de organisatie in deze handen ligt.

Het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Prins Bernhard Cultuurfonds zijn investeerders van de Maand van de Geschiedenis. Om het evenement tot een succes te maken werkt het Nederlands Openluchtmuseum samen met verschillende partnerorganisaties. Onder hen is de themapartner van dit jaar, het Nederlands Instituut voor Militaire Historie. De Libris Geschiedenis Prijs is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen