Holle Bolle Dag actie voor stichting Kairos

Foto: DigiDamco Fotografie

Op vrijdag 19 augustus was het gezellig druk in het oude centrum van Sommelsdijk. Voor het eerst sinds corona was er weer een Holle Bolle Dag.

Nu is dat in principe geen verrassing. Maar wat niet bij iedereen bekend is, is dat de mannen van de Ronde Tafel 118 daar ook in actie zijn gekomen. Zo stonden er tegenover de snackbar aan de Sint Joris Doelstraat twee hometrainers klaar. Daarop kon iedereen een rondje fietsen over het eiland. Niet echt natuurlijk. Op een bord werd met lampjes bijgehouden waar je was op je route.

Het was overigens geen rustig toeristisch rondje. Het was een heuse wedstrijd!

Rondje Flakkee

De tijden van elke deelnemer werden nauwlettend bijgehouden. En daar zijn winnaars uitgekomen. Zo bleek Bas Donkers bij de heren de snelste te zijn. Hij won een personal training bij Elite PT in Middelharnis. Bij de dames ging Rosalie v/d Ende er met de winst vandoor. Zij heeft een massage bij Walaipan in Middelharnis gewonnen.

Maar er was ook een categorie voor de jeugd. Daar bleken de meiden behoorlijk sneller te zijn dan de jongens. Zij gingen er dan ook met de prijzen vandoor. Juliette Vermeulen was de snelste en ook Aïcha Elfare was rap. Zij winnen beide vrijkaartjes voor het Zuiderdiep in Stellendam.

Opbrengst naar Stichting Kairos

Voor het rondje fietsen was een kleine bijdrage verplicht. Daarnaast stond er ook een bar waar de nodige versnaperingen zijn verkocht. Mede dankzij de kwaliteit van Van Eersteren is er een mooie opbrengst. Die is volledig voor de stichting Kairos in Dirksland. Zij zijn namelijk het huidige goede doel van de Ronde Tafel. Elk jaar kiezen zij een goed doel uit waar ze van april tot april geld voor inzamelen. Dit jaar is dat dus Stichting Kairos. Mede daardoor is het eind bedrag van de actie dus nog niet bekend.

Stichting Kairos is een maatschappelijke opvang voor kwetsbare (jong)volwassenen van 18 tot 35 jaar. Zij zijn te vinden in de voormalige woning van ‘Salem’ in de Voorstraat van Dirksland. De opvang krijgt geen overheidssteun en is daardoor volledig afhankelijk van giften. De donatie vanuit de Ronde Tafel is dan ook meer dan welkom! “Het is een hele eer dat wij hun jaar doel zijn,” laat Bjørn Noordzij van Stichting Kairos weten. “We moeten het op dit moment hebben van giften, dus acties als deze zijn meer dan welkom. Het is hartverwarmend en ontzettend fijn. We hebben op dit moment 10 gasten binnen. Het geld dat we krijgen wordt gebruikt voor activiteiten die ten goede komen aan de persoonlijke ontwikkeling en groei van onze gasten.”

Wil je meer weten over Stichting Kairos? Kijk dan op hun website. Meer informatie over de Ronde Tafel en hun acties vindt je hier.

  • LEES OOK: 
  • Wil je niets missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en/of volg ons op Facebook!
  • Wil je adverteren op deze website? Bekijk dan hier de mogelijkheden.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen