Ontdek het Rooms-Katholieke Oude-Tonge

Foto: PR Oude-Tonge

Het Streekmuseum vertelt graag eilandverhalen. En dus is er op zaterdag 21 mei een rondwandeling door het mooie Oude-Tonge.

De geschiedenis komt tot leven als de verhalen verteld worden. Je hoort tijdens de rondleiding dan ook meteen hoe er toch zoveel Rooms-Katholieken wonen op een protestants eiland. Tijdens de wandeling ga je stukjes eilandgeschiedenis ontdekken en verkennen. Een leuk uitstapje voor eilandbewoners en toeristen.

Het is dé manier om meer te weten te komen over een geloofsgemeenschap die zich dapper staande wist te houden.

De rondwandeling

Ga mee in de geschiedenis van het ontstaan van Oude-Tonge tot nu. Leer wat het Rijke Roomse Leven inhield op Flakkee. De verhouding tussen protestanten en ‘Roamsen’ komt ook aan bod. Je leert waarom het huidige kerkgebouw één van de bijzonderste gebouwen van het eiland is. En nog veel meer. Je gids van vandaag? Niemand minder dan raadslid én enthousiast Oude-Tongenaar Tim Jochems.

De wandeling vindt plaats op zaterdag 21 mei en start om 10.00 uur op de Kaai van Oude-Tonge. Meewandelen kan al voor 5 euro per persoon en de tocht duurt ongeveer 2 uur. Inschrijven en betalen kan ter plekke, maar ook vooraf via de website van het streekmuseum.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen