Het Streekmuseum loodst je door Stellendam heen

Foto: PR Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Dertien is normaal gesproken een ongeluksgetal, maar in dit geval is het goed nieuws. Het Streekmuseum heeft namelijk haar dertiende puzzelboekje gemaakt.

Met deze dertiende tocht vertelt het Streekmuseum het verhaal over Stellendam. Een dorp met een uniek karakter. En dus verdient het dorp een eigen boekje vol met vragen, puzzels, illustraties en prachtige dorpsverhalen. De puzzeltocht is niet alleen informatief, maar ook met een knipoog waar het kan en met respect waar het hoort.

Vind je een schaap op het Stellegors? En kun je rondom Zomerland varen? Lach je mee met de grap van hoofdmeester Pik? En help je ambachtsheer Cau door het doolhof van elektriciteitskabels? Zie je ook vreemde vogels bij Tij? En spreek je een beetje visserslatijn? Doe boodschappen in het dialect en brei een Stellendamse visserstrui. Van bingo bij de brandweer tot het visraadsel van de vismijn. Beleef het allemaal met de wandelpuzzeltocht door Stellendam.

Puzzel mee

De puzzeltocht is verdeeld in twee etappes. Deze kun je op verschillende dagen lopen of gewoon in één keer. Elke etappe duurt ongeveer 100 minuten. De adviesleeftijd is 10 jaar en ouder. Loop met vrienden of familie of maak er een wedstrijdje van. De tocht is ook geschikt als bedrijfsuitje! En wie de antwoordstrook inlevert, kan een prijs winnen van het Streekmuseu,

Gemaakt op het eiland, door eilanders en bedoeld voor iedereen die de tocht wilt doen. Of je nu uit Stellendam komt, er graag wandelt of er nog nooit bent geweest. Het puzzelboekje is verkrijgbaar in de museumwinkel én bij de PLUS in Stellendam.

Het Streekmuseum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen