Dit weekend proefrun voor eilandelijk Roparunteam!

Foto: Jolanda Brinkman

Al jaren doen er meerdere teams van Goeree-Overflakkee mee aan de Roparun. Dit weekend houdt Team 159 een proefrun.

Op zaterdag 23 april rent en fietst het team een ronde over het eiland om alvast in de sfeer te komen voor het echte werk. Dat staat gepland voor het Pinksterweekend. Komend weekend is alweer de tweede oefenrun voor het team. Je kunt ze bezoeken tijdens een stop in Ouddorp en Middelharnis.

Tijdens de oefenrun legt het team zo’n 112 kilometer af over het eiland. De start is rond 6.00 uur bij Tieleman Keukens in Middelharnis. Ze lopen dan eerst naar Ooltgensplaat en komen rond 12.30 uur aan bij de Dorpstienden in Ouddorp. Daarna keren ze terug naar Middelharnis waar ze rond 15.30 uur aankomen op het Diekhuusplein.

Steun het team

Op die rustpunten in de tocht verkoopt het team verschillende spullen. Er zijn lekkernijen die je er kunt krijgen. Het geld dat daarbij wordt opgehaald, gaat naar het goede doel van de Roparun. Daarnaast is er ook een verloting waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Ook staat er een grabbelton en kun je enveloptrekken.

Daarnaast start er over een aantal weken ook een cake-actie. Daarbij worden drie verschillende cakes van Van der Spoel verkocht. Deze zijn via de Facebookpagina van het team te koop. Op 13 mei is er een wijnproeverij in samenwerking met wijnhandel Wijnenwereld. En ze komen van 9 tot en met 14 mei langs de deuren met de collectebus.

Roparun

De Roparun is normaal gesproken een route van Parijs naar Rotterdam. Door corona was er vorig jaar een afwijkende route en dat is dit jaar nog steeds het geval. Er wordt met Pinksteren niet gerend en gefietst vanuit Parijs, maar wel in Nederland. Het gaat om een alternatieve route van 550 kilometer. De start hiervan is op Vliegveld Twente, de finish is zoals altijd op de Coolsingel in Rotterdam. Wil je meer informatie over het evenement? Kijk dan op de website van de Roparun.

Cookieinstellingen