Dikke Banden Race in het centrum van Ouddorp!

Foto: FoVid

Op zaterdag 23 april staat het centrum van Ouddorp in het teken van de Dikke Banden Race! Kinderen van 2 tot 12 jaar kunnen deze dag hun (loop)fietskwaliteiten laten zien.

De Dikke Banden Race is een kleinschalige wedstrijdvorm voor kinderen. Het is bedoeld om hen op een leuke manier kennis te laten maken met de wielersport. Kinderen kunnen deelnemen op hun eigen (loop)fiets. Deze moet een bandbreedte hebben van minimaal 28 millimeter. Racefietsen zijn dus niet toegestaan in de wedstrijd.

Diverse categorieën

Tijdens de race wordt er gestreden in diverse categorieën. We zetten ze even op een rijtje, inclusief de starttijd

  • 00 uur – Categorie 1 – 2 tot 4 jaar – loopfiets
  • 20 uur – Categorie 2 – 5 en 6 jaar
  • 40 uur – Categorie 3 – 7 en 8 jaar
  • 00 uur – Categorie 4 – 9 en 10 jaar
  • 30 uur – Categorie 5 – 11 en 12 jaar

Voor de leeftijdscategorie geldt de leeftijd van het kind op de dag van deelname.

Racen maar!

Elke race duurt ongeveer 10 minuten. Het kan zijn dat een race iets later of eerder start. Zorg dus dat je ruim op tijd aanwezig bent als je meedoet. Uiteraard is iedereen welkom om de (loop)fietsers aan te moedigen tijdens de race!

Inschrijven kan via de website van Cycle Life of bij hen in de winkel in Ouddorp. Op de dag zelf kun je tussen 10.00 en 11.00 uur ook nog inschrijven. De Dikke Banden Race wordt georganiseerd door de ondernemers van Ouddorp Centrum en Plein 215. Ook de Vrienden van de BIZ hebben geholpen bij het opzetten van het evenement.

Dikke banden race ouddorp centrum

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen