Steenrijk, Straatarm in Sommelsdijk op tv geweest

Foto: Talpa/SBS6

We kondigden een tijdje geleden al aan dat het programma ‘Steenrijk, Straatarm’ auto’s rond had rijden in Sommelsdijk. Woensdagavond 23 februari was het eindelijk op tv.

Door Sam Fish

In deze aflevering draait het om Carlos en Minke van Ree en hun kinderen uit Amsterdam. Zij ruilen een weekje van leven met Wim en Brigitte Dijkstra en hun twee dochters uit Sommelsdijk. En de levens konden niet meer verschillend zijn.

De families

Zo deden Carlos en Minke in 2007 mee aan het tv-programma ‘Het Blok’. Ze wonnen daarbij de hoofdprijs van 100.000 euro. Van dat kapitaal kochten ze een ander huis om op te knappen en te verkopen. Dit deden ze een paar keer  en bouweden zo een ruim vermogen op. Ze genieten nu met hun twee dochters van het goede leven in Amsterdam. Het gezin heeft één grote passie: reizen. En dat doen ze dan ook.

Voor de familie Dijkstra ui Sommelsdijk zit een vakantie er helaas niet in. Wil en Brigitte wonen in Sommelsdijk met hun twee jongste dochters. Hun drie oudere kinderen zijn het huis al uit, maar komen elke zondag gezellig een hapje mee eten. Het stel werkte altijd keihard, ze hadden een eigen taxibedrijf. Tot het noodlot toesloeg. Wil kreeg een ongeluk en was drie jaar aan bed gekluisterd. Een gevolg hiervan is dat het inkomen weg is gevallen en ze raakten steeds dieper in de schulden. Ze moeten noodgedwongen hun huis verkopen en raken afhankelijk van de Voedsel- en Kledingbank.

Voor één week ruilen de twee gezinnen van leven. De familie Dijkstra heeft dan ineens voor één week 1500 euro te spenderen. De familie Van Ree moet echter van 80 euro zien rond te komen.

De eerste indruk

De kinderen van Carlos en Minke hopen vooral dat er huisdieren zijn. De familie Dijkstra is vooral erg onder de indruk van de auto voor de deur in Amsterdam. Wim is zelfs zo onder de indruk van het huis dat hij een traantje moet wegpinken. Carlos blijkt het niet zo te hebben op vogels, maar mag een week in een huis leven met een papegaai die erg naar mannen trekt. Daarbij is het ook hun taak om voer de poezen, konijnen en honden te zorgen deze week.

In Amsterdam heeft het gezin bovenop het budget ook een rondvaart door Amsterdam gekregen. En liggen er musicaltickets klaar voor een avondje ‘Hij gelooft in mij’. Ze mogen naar de kapper én de kinderen mogen op maandag kiezen wat er gegeten wordt. Dat is dan ook meteen McDonald’s.

Uitleven

Hoewel de familie Van Ree het ontbijt bij elkaar schraapt in Sommelsdijk, gaat de familie Dijkgraaf shoppen in Amsterdam. Ze geven in één ochtend bijna 300 euro uit aan nieuwe kleren voor het gezin. Daarna gaat Wim nog even alleen op pad voor een verrassing voor Brigitte. Het stel viert binnenkort hun 25-jarig huwelijksjubileum en hij wil zijn vrouw daarom verrassen met iets moois.

Van Ree gaan op hun beurt langs bij de Coop in Ooltgensplaat. Na een grote rekensom komen ze uit op bijna 74 euro waardoor het budget er zo goed als doorheen is. Die avond komen ook twee van de drie oudere kinderen langs bij de gasten in Sommelsdijk. Daarna gaan ze ook aan de slag bij Goed voor Goed waar ze het vrijwilligerswerk van Wil en Brigitte overnemen.

Terugkijken

Wil je zelf zien hoe de twee gezinnen hun nieuwe leven leiden? En ben je benieuwd naar wat voor moois de ontmoeting brengt? Kijk dan hier de hele aflevering terug, of kijk hieronder de samenvatting van een kwartier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen